Road Racing 20.06.2017

RAM Racing Yamaha -tiimin kuljettajat Rättö ja Nässi SM-pistejohdossa

Kahden osakilpailuviikonlopun jälkeen Felix Nässi johtaa STK600-luokkaa. Kuva: Timo Nässi

Ratamoottoripyöräilyn SM-sarja jatkui Vetelin Kemorassa viikonloppuna. RAM Racing Yamaha -tiimin molemmat kuljettajat ajoivat hyvät tulokset, joskin myös parannettavaakin jäi. Jani Rättö kärsii heikosta pidosta takarenkaalla ja Felix Nässin lähtökiihdytyksessä on vielä paljon parannettavaa, nyt menee kokeneet kuskit lähdössä ohi molemmilta puolilta.

STK600-luokassa Felix Nässi jäi lähdössä kuudenneksi. Kärjessä Aki Valkila pääsi hieman karkuun, Nässi sai kuitenkin Valkilan kiinni pari kierrosta ennen maalia ja ohitus tapahtui paluusuoran jarrussa, eikä Valkila enää pystynyt vastaamaan lipsuvalla takarenkaalla. Nässi ajoi voiton sekunnin erolla Valkilaan ja kolmas oli Marko Vuorio seitsemän sekuntia voittajasta jääneenä. Nässi ajoi nopeimman kierrosajan ja sai paalupaikan sunnuntain toiseen lähtöön.

Superbiken ensimmäisessä erässä kolmannesta ruudusta lähtenyt Jani Rättö kiihdytti parhaiten ensimmäiseen kaarteeseen ja lähti pääsuoralle keulapaikalla. Ville Valtonen ja Toni Torpakko siirtyivät kärkeen jo kilpailun alkupuolella, Torpakko kuitenkin kaatui neljännellä kierroksella. Valtonen oli ehtinyt jo muutaman sekunnin päähän edelle ja taakse oli matkaa saman verran, joten Jani Rättö sai ajella varmistellen maaliin, kolmanneksi tuli Markus Veistola.

Jani Rättö on ykkösenä Superbiken SM-pisteissä. Kuva: Timo Nässi

Sunnuntaiaamun sateesta huolimatta kaikki kilpailulähdöt päästiin ajamaan kuivalla radalla. Kemoran toisessa lähdössä Nässi epäonnistui vielä pahemmin ja jäi ensimmäisessä kaarteessa pahasti pussiin. Hän tuli ensimmäiseltä kierrokselta vasta yhdeksäntenä 3,8 sekuntia kärjestä jääneenä. Johdossa oli Anssi Koski perässään Marko Vuorio ja Aki Valkila. Kun yksitoista kierrosta oli ajettu kärkeen siirtyi Aki Valkila. Nässi oli jo aivan kaksikon kannassa, tämän jälkeen kilpailu keskeytettiin viisi kierrosta ennen maalia, kun Kalle Mäntysaari kaatui toisessa mutkassa ja paikalle tarvittiin ambulanssia. Kilpailua ei enää jatkettu koska 2/3 oli ajettu ja tulokset laskettiin, sääntöjen määräämän, kierroksen kymmenen mukaan. Palkintopallilla nähtiin kaksi pettynyttä kuljettajaa, eikä Marko Vuoriokaan voittoaan ihmeemmin juhlinut, toinen oli Aki Valkila ja kolmas Felix Nässi. Nässi johtaa luokkaa 82 pisteellä vain pisteen erolla Aki Valkilaan.

– Minulla oli Yamahan alusta hyvässä tasapainossa ja takarengas ei luistanut vielä yhtään ja näin että Akilla ja Markolla takapyörä lipsui jo aika pahasti ja uskon, että olisin pystynyt nappaamaan molempien päänahat vielä ennen maalia. Ajoin taktisesti todella hyvää kilpailua, kun sain säästeltyä varsinkin takarengasta kilpailun loppukahinoita varten, kilpailun keskeytystä harmitellut Nässi tuumaili.

STK600-luokan ensimmäisen lähdön voittoon ajoi Felix Nässi, toiseksi sijoittui Aki Valkila ja kolmas oli Marko Vuorio. Kuva: Juha Nässi

Superbiken toinen lähtö oli mielenkiintoinen alusta loppuun asti. Jani Rättö otti taas hyvän lähdön, perässään Toni Torpakko ja Ville Valtonen. Tässä tiiviissä nipussa ajettiin ensimmäiset yhdeksän kierrosta. Sitten Valtonen nousi kärkeen ja kiristi vauhtia. Torpakko pystyi vastaamaan, mutta Rättö joutui antamaan luistavalla takarenkaalla hieman periksi. Maaliin tultiin tässä järjestyksessä vaikka Torpakko ahdisteli Valtosta aivan viime metreille asti.

– Lähtö oli taas hyvä mutta en aivan pystynyt vastaamaan lopussa Tonin ja Villen vauhtiin. Yamahan balanssia on saatava vielä vähän paremmaksi ja takapyörälle lisää pitoa. Eteenpäin on menty koko ajan, mutta loppukaudella on vielä parannettava vauhtia, kertoi Rättö.

Seuraava ratamoottoripyöräilyn SM-osakilpailu ajetaan Alastarolla 5.-6.8.

SM-pistetilanne

STK600
Felix Nässi, Yamaha, 82
Aki Valkila, Kawasaki, 81
Marko Vuorio, Yamaha, 74
Anssi Koski, Kawasaki, 59

Superbike
Jani Rättö, Yamaha, 67
Tomi Torpakko, Suzuki, 55
Ville Valtonen, Yamaha, 50
Lasse Kärki, BMW, 50

Teksti: Juha Nässi / RAM Racing Yamaha Tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Road Racing