Road Racing 21.08.2017

RAM Racing Yamaha -kuskit voittoihin Motoparkissa

Jani Rättö pääsi suihkuttamaan podiumin shampanjaa korkeimmalle korokkeelle. Kuva: Timo Nässi

Yamaha-kuskit Jani Rättö ja Felix Nässi ottivat sijat 2. 1. ja 1. 1. ratamoottoripyöräilyn SM-sarjan Virtasalmen osakilpailussa viikonloppuna. Superbikessa Rätön pistejohto ennen viimeistä osakilpailua on 18 pistettä ja Superstock 600 -luokassa Nässi johtaa 20 pisteellä. Viimeinen osakilpailu ajetaan kahden viikon päästä samalla radalla.

Ensimmäisessä kilpailussa paalupaikalta lähtenyt Felx Nässi pääsi nopeasti keulapaikalle ja sai pienen eron Marko Vuorioon. Aki Valkilalla oli alussa vaikeuksia ja hän kävi nurmikolla pudoten seitsemänneksi, mutta nousi nopeasti kolmanneksi. Kun Valkila onnistui Vuorion ohituksessa, oli Nässi ehtinyt vetää jo neljän sekunnin etumatkan ja tarkkaili tilannetta. Sateen uhka toteutui kaksi kierrosta ennen maalia ja kilpailu jouduttiin keskeyttämään. Lopputulokset määräytyivät seitsemän ajetun kierroksen mukaan. Nässi voitti, Valkila oli toinen ja Vuorio kolmas.

Superbiken lähtö oli jännittävä alusta loppuun asti, paalupaikalta lähtenyt Jani Rättö ja kakkosruudusta lähtenyt Magnus Collin saivat ohituksillaan yleisön kohahtamaan useaan kertaan, kuljettajat ajoivat kaarteita rinnakkain, tiukasti taistellen kärkipaikasta. Rättö ehti jo ajaa pienen etumatkan, kun Collin sai ”endurance”-ajorytmin päälle ja ajoi viimeisellä kierroksella jo aivan kärkikuskin kantaan. Rätölle tuli pieni ajovirhe, jota Collin ei jättänyt käyttämättä, vaan onnistui ahtaassa paikassa ohituksessa ja ajoi voittoon, Rättö oli toinen ja Toni Torpakko kolmas.

Sunnuntaiaamun lämmittelyssä Nässi ajoi ohitustilanteessa reunakiven yli ja kaatui, tästä seurasi kiireitä mekaanikoille ja tuskallinen kilpailu Nässille, jolle tuli pieniä kolhuja ympäri kroppaa. Pahemmilta vaurioilta kuitenkin vältyttiin, Yamaha saatiin kuntoon ja kuski oli ajokunnossa. Nyt Aki Valkila otti heti lähdöstä kärkipaikan ja takana taistelivat Felix Nässi ja hyvään vauhtiin päässyt B-luokan kuski Vertti Takala. Nässi pääsi Valkilasta ohi takasuoran jarrussa kolmannella kierroksella ja kaksikko ajoi yhdessä kilpailun loppuun asti, ero vaihteli 0,5-1 sekunnin välillä, maaliin Nässi tuli 1,5 sekuntia ennen Valkilaa, kolmantena maaliin ajoi B-luokan voittaja Vertti Takala vain 2,9 sekuntia Nässin takana.

– Kilpailu meni hyvin, vaikka tarkkana piti olla koko ajan, Aki oli aivan takana eikä virheisiin ollut varaa, kommentoi Nässi kilpailun jälkeen.

Felix Nässi. Kuva: Timo Nässi

Jani Rätön ahkera testaus Superbikella näkyi nyt sunnuntain kilpailussa. MP-huolto Jarkko Honkanen on säätänyt ja viimeistellyt Yamahan alustan ja nyt pyörän balanssi on jo pitkälle kuskin toivomusten mukainen ja myös Brigestonen vakaat renkaat antavat etua etenkin Motoparkin nopealla radalla. Kilpailussa oli sama taistelupari kuin lauantaina. Magnus Collin johti alussa, mutta jo toisella kierroksella Jani Rättö ohitti ”Mankan” takasuoran jarrussa ja sai ajettua vajaan kahden sekunnin eron takana tuleviin. Kilpailun lopussa Collin sai kiristettyä vauhtia, mutta Rättö pystyi vastaamaan ja voitti kilpailun noin sekunnin erolla. Kolmas maalissa oli Mika Hautala, joka ohitti lopussa Toni Torpakon.

– Nyt kaikki toimi loistavasti ja vaikka Mankka olikin lähellä takan pystyin ajamaan koko ajan omaa ajoa. Sain ajettua heti alussa muutaman nopean kierroksen ja taakse tuli vähän eroa, tämän jälkeen pystyin hieman rauhoittamaan ajoa ja varmistamaa että lopussa ei tule yllätyksiä, kertoi Rättö voiton jälkeen.

Epäviralliset pisteet:
STK600
Felix Nässi 177 Yamaha
Aki Valkila 157 Kawasaki
Marko Vuorio 126 Yamaha
Anssi Koski 107 Kawasaki
Peter Paloranta 83 Yamaha

Superbike
Jani Rättö 135 Yamaha
Magnus Collin 117 BMW
Tomi Torpakko 97 Suzuki
Ville Valtonen 90 Yamaha
Lasse Kärki 85 BMW

Teksti: RAM Racing Yamaha Tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Road Racing