Road Racing 29.04.2019

RAM Racing Yamaha -kuski Felix Nässi menestyi Slovakiaringillä

RAM Racing Yamahan Felix Nässi taisteli voitosta. Kuva: Timo Nässi / Juha Nässi.

Ratamoottoripyöräilyn Alpe Adria -sarjan Superstock600-luokan avauskilpailu ajettiin hienolla Slovakiaringin radalla viikonloppuna. Felix Nässi oli podiumilla molemmissa lähdöissä ja ajoi sijat kaksi ja kolme. Myös toinen RAM Racing -kuljettaja Niko Kömi ajoi pisteille ollen viides ja yhdeksäs. Kansainvälisen kilpailun lähdössä oli mukana 39 kilpailijaa 12 eri maasta.

Felix Nässi taisteli kärjessä kokoajan molemmissa lähdöissä. Ensimmäisessä lähdössä Unkarin Richard Bodis oli 0,18 sekuntia nopeampi ja toisessa startissa eroa voittajaan, Kroatian Martin Vugrineciin oli 0,58 sekuntia.

Vääntö kärjessä oli kiihkeää ja kontakteja oli useita.

Niko Kömi vaihteli sijoituksia joka kierroksella Kevin Rannerin kanssa ja väänsi voiton kaksinkamppailussa viidellä sadasosalla ja otti ensimmäisen lähdön viidennen sijan.

Toista lähtöä Nässi johti pitkään, mutta kilpailun puolessa välissä Martin Vugrinec siirtyi kärkeen ja tämän jälkeen kärkikolmikko vaihteli sijoituksia useasti. Kilpailun viimeisellä kierroksella Bodis ja Vugrinec saivat tehtyä pienen eron Nässiin eikä hänellä ollut lopussa enää mahdollista tehdä ohitusta.

Kaksi palkintokorokesijoitusta oli kuitenkin hyvä tulos kauden avauksesta kovassa kansainvälisessä seurassa. Kömi oli toisessa lähdössä yhdeksäs.

– En voi todella olla pettynyt tuloksiin Alpe Adria -kilpailun avauksessa, paalupaikka, kakkos- ja kolmossijat kilpailussa. Mitään ylimääräisiä riskejä ei kauden avauskilpailussa kannattanut ottaa. Käytössä oli uusi YamahaR6, minulle uudet Pirelli-renkaat ja vaikeat vaihtelevat olosuhteet, Nässi pohti kisan jälkeen.

Niko Kömi ei ollut täysin tyytyväinen suorituksiinsa, muttei myöskään aivan pettynyt. Kuva: Timo Nässi / Juha Nässi.

– Ensimmäinen tutustuminen uuteen Yamahaan uudella radalla. Alkupäivät käytettiin säätöjen hakemiseen ja perään ajettiin Alpe Adrian -sarjan osakilpailut. Kisojen sijoituksiin olen varovaisen tyytyväinen (5. ja 9.). Varsinkin, kun tarkoitus oli ajaa hyvä, riskitön harjoitus. Tästä on hyvä jatkaa SM-sarjaan, kommentoi Kömi.

Palkintokorokkeella Richard Bodis, Martin Vugrinec ja Felix Nässi (oik.). Kuva: Nässi / Juha Nässi.

Slovakiaringillä tiukkaa vääntöä: Felix Nässi Martin Vugrinec ja Richard Bodis. Kuva: Nässi / Juha Nässi.

Teksti: Jani Rättö / Juha Nässi.

Uusimmat

Lisää aiheesta

Road Racing