Road Racing 10.06.2019

RAM Racing Yamaha -kuljettaja Nässi tuplavoittoon SM-/PM-avauksessa

Felix Nässi oli vahvin STK600-luokan väännöissä. Kuva: Timo Nässi.

Ensimmäinen ratamoottoripyöräilyn SM-/PM-sarjan osakilpailu ajettiin Motoparkissa Virtasalmella. Felix Nässi voitti molemmat STK600-lähdöt tiukan väännön jälkeen Pauli Pekkasen kanssa.

Myös muut RAM Racing Yamaha -kuskit menestyivät. Niko Mäkinen ajoi kaksi podiumsijaa Superbikessa ja Kimi Patova oli kolmas molemmissa STK600-lähdöissä. Niko Kömi täydensi tiimin hyvää viikonloppua ja ajoi toisessa erässä neljänneksi.

Helteinen lauantai mahdollisti tiimille, ensimmäistä kertaa, Pirellin pehmeän SC0-renkaan käytön. Aamupäivän STK600 aika-ajossa kuljettajat ajoivat omia ennätyksiään ja osittain uusittu asfaltti auttoi asiaa. RAM Racing -kuljettajat valloittivat yllättäen koko eturivin järjestyksessä Nässi, Patova ja Kömi. Pauli Pekkanen oli neljäs.

Ennen kilpailua alkoi sataa rajusti ja myrsky riepotteli varikkotelttoja. Kilpailu alkoi hieman myöhässä WET-racena, vaikka rata kuivui nopeasti. Lähes kaikki starttasivat kuivan kelin renkailla. Sateen viilentämä ilma vähensi pehmeän renkaan antamaa etua.

Lähdöstä kärkeen ampaisivat Nässi ja Patova perässään Pekkanen. Kömin lähtö hieman epäonnistui. Nässi pääsi hieman karkuun ennen kuin Pekkanen pääsi ohi Patovasta. Takasuoran päässä Pekkanen pääsi kerran Nässin rinnalle, mutta vielä paikoittain kostea rata vaikeutti ohittamista. Kilpailun puolessa välissä Nässi pystyi kiristämään hieman vauhtia ja ero Pekkaseen kasvoi noin sekuntiin. Viimeiset kierrokset Pekkanen ajoi varmistelen ja maalissa eroa oli viisi sekuntia. Patova oli kolmas ja hienon nousun tehnyt Kömi neljäs.

Parhaiden ilakointia palkintokorokkeella. Kuva: Timo Nässi.

Superbiken lähtöön Niko Mäkinen starttasi toisesta ruudusta ja pystyi alussa ahdistelemaan paalulta lähtenyttä Ville Valtosta, mutta vähitellen Valtonen teki eroa Mäkiseen. Lopussa vielä hyvän nousun tehnyt Eeki Kuparinen pääsi tiukan väännön jälkeen Mäkisestä ohi, kun kierroksella ohitettava tuli vastaan huonossa kohtaa Mäkisen kannalta. Täydet pisteet otti Valtonen, toinen oli Kuparinen ja kolmas Mäkinen.

Sunnuntaina aamupäivällä satoi, mutta rata kuivui ennen lähtöä. Lähtöjärjestys oli nyt lauantain kilpailun parhaan kierrosajan mukainen ja eturivi oli Nässi, Pekkanen ja Kömi. Ensimmäisen lähdön tiukka kamppailu keskeytyi, kaatumisen johdosta, punalipulla viidennellä kierroksella.

Viiden kierroksen uusintalähdössä kärkeen syöksyivät Pekkanen ja perässä hieman lähdössä epäonnistunut Nässi. Nässi onnistui ohittamaan imusta Pekkasen jo heti ensimmäisellä kierroksella pääsuoran päässä. Nyt tiukka kilpailua jatkui maaliin asti, mutta Nässi onnistui pitämään Pekkasen takana. Maalissa eroa oli 0,5 sekuntia Nässin eduksi, kolmas oli Patova. Kömi joutui keskeyttämään, mutta ehti ajaa kuitenkin kilpailun toiseksi nopeimman kierrosajan, joten vauhtiin on tullut huima parannus.

Superbiken lähdössä eturivi oli Kuparinen, Valtonen ja Mäkinen. Parhaan lähdön otti Mäkinen perässään Valtonen, mutta jo takasuoran päässä Kuparinen ohitti kärkikaksikon. Kuparinen nykäisi ja teki nopeasti eroa Valtoseen ja Mäkiseen. Erot hieman kasvoivat ja pitkään näytti, että ohituksia ei podiumtaistelussa enää nähdä. Lopussa Mäkinen kiristi ja pääsi aivan Valtosen kantaan ja näytti siltä, että ohitus olisi vain ajan kysymys. Mäkiselle tuli kuitenkin pieni ajovirhe ja ohitus jäi tekemättä. Ruutulipulla Kuparinen oli 1,5 sekuntia ennen Valtosta ja Mäkinen oli 1,1 sekuntia Valtosen takana.

– Kilpailut menivät niin kuin pitikin. Yamaha on saatu jo hyvin lähelle optimisäätöjä, kiitos tiimin. Aika-ajossa lykättiin jo oma uusi ennätys 1.26,537, vaikka siihen mahtui pari virhettäkin ja pyrin säästämään renkaita kisaan. Varmalla ajolla kilpailussa onnistuin pitämään Pekkasen takana. Toki Pauli oli välillä edelläkin. Pyrin ajamaan kärjessä ja määräämään kulkua mieleisekseni. Pidin kovaa vauhtia, mutta tuli myös pieniä virheitä ja Pauli pysyi kokoajan lähellä. Voin olla tyytyväinen täyteen pistepottiin ja tiimin oikeisiin päätöksiin vaikeissa olosuhteissa, kertoi Nässi kilpailujen jälkeen.

Tulokset

Teksti: RAM Racing Yamaha -tiedotus.

Uusimmat

Lisää aiheesta

Road Racing