Rallicross 24.08.2018

Rallycross Festival Kouvola huipentaa rallicrossin SM-kauden Tykkimäellä

SRC-luokan sarjakärki Joni-Pekka Rajala. Kuva: AKK/Toni Ollikainen

Rallicrossin SM-kauden päätösosakilpailu, Rallycross Festival Kouvola ajetaan tulevana viikonloppuna Tykkimäen legendaarisella moottoriradalla.

SRC- ja Autokrossi-luokissa SM-mitalien kohtaloista päästään jännittämään normaaliin tapaan jo lauantaina, mutta SuperCar-luokan huippujännitävä mestaruustaistelu käynnistyy Tykkimäellä poikkeuksellisesti vasta sunnuntaina. Kotimaisten kuljettajien lisäksi päätöspäivänä nähdään pohjoismaisen RallyX Nordic -sarjan SuperCar- sekä SuperCar Lites -luokat. Myös RX Academyn kuljettajalupaukset pääsevät vauhtiin sunnuntaina.

Riku Tahko nousi edellisessä osakilpailussa SuperCar-luokan kärkipaikalle, mutta vain neljän pisteen päässä Tahkosta majailevat tasapisteissä Ari Perkiömäki sekä Mikko Ikonen. Neljännellä sijalla olevaa Jukka Lautamäkeäkään ei voi vielä sulkea mitalikamppailusta pois.

– Vaatii oikeastaan sen, että auto olisi sataprosenttinen läpi kisan. Ollaan tehty perusteellista remonttia Miniin ja tehdään kaikki voitavamme, Tahko toteaa.

– Kyllähän siinä kisassa voisin joitain strategioita miettiä mestaruuden eteen, mutta yhtä paljon kuitenkin kiinnostaa päihittää nuo pohjoismaalaiset kärkikuskit, jatkaa Tahko.

SRC-luokka on ollut jälleen tällä kaudella huipputasainen. Joni-Pekka Rajala johtaa luokkaa, mutta Henri Haapamäki nousi edellisen osakilpailun voitolla ainoastaan neljän pisteen päähän Rajalasta. Kolmantena on Mika Perttula, joka kärkkyy kahdeksan pisteen päässä Haapamäestä.

– Hyvät on fiilikset tässä SM-finaalin alla. Kouvolan rata on yksi parhaimmista ja tykkään siitä todella paljon. Toivotaan vain, että vehkeet pelaa ja ratkaisu jäisi viimeiseen lähtöön, Rajala tokaisee.

SuperCar-luokan sarjakärki Riku Tahko. Kuva: AKK/Toni Ollikainen

Autokrossi-luokassa Suomen mestaruus ratkesi jo edellisessä osakilpailussa, kun tällä kaudella jokaisessa lähdössä voittoon ajanut Juha Rytkönen sinetöi SM-kullan näytöstyyliin. SM-hopeasta on kuitenkin luvassa kiihkeä kamppailu, sillä kahdessa luokassa urakoiva Joni-Pekka Rajala sekä Toyota MR2 -autonsa hyviin tuloksiin vauhdittanut Tero Tukiainen starttaavat Kouvolaan tasapisteistä.

– Viime kisassa tuli pieniä tekniikkamurheita Datsuniin, mutta saatiin kuitenkin ihan hyvä tulos Jalasjärveltä ja auto on nyt kunnossa. Lähdetään SM-finaaliin sillä suunnitelmalla, että Tukiaista vastaan taistellaan ihan täysin. Tämä on ainakin toistaiseksi viimeinen kilpailu Autokrossi-luokassa, sillä Datsun on jo vaihtanut omistajaa. Katsotaan olisiko vaikka luokan vaihto edessä, Rajala virnistää.

Kouvolassa on siis jo lauantaina täysi ryminä päällä, kun päästään jännittämään Autokrossi- sekä SRC-luokkien SM-mitalien lopullisista kohtaloista. Myös RX Academy- sekä Crosskart-luokissa riittää varmasti rutkasti nähtävää, vaikka mestaruuksia ei vielä Kouvolassa näiden osalta päästäkään juhlimaan.

Rallycross Festival Kouvola

Lauantaina 25.8. radalla nähdään SM-luokista Autokrossi, SRC ja Crosskart. Sunnuntaina vauhdissa ovat sekä kotimaiset että RallyX Nordicin SuperCarit sekä RX Academy ja niin ikään RallyX Nordicin SuperCar Lites -luokka.

LIPUT:

LA 25.8.: 15 EUR

SU 26.8.: 20 EUR

Koko viikonloppu: 30 EUR

Alle 12-vuotiaat pääsevät tapahtumaan ilmaiseksi.

Lippukauppaan pääset tästä

Lisätietoja tapahtumasta

Teksti: Rallicross SM -sarjan tiedotus / Taneli Niinimäki

Suomalainen autourheilu kansainvälistyy – Rallicrossin pohjoismainen mestaruuskisa Kouvolassa

Uusimmat

Lisää aiheesta