Ralli 28.10.2016

Rallybaron nostaa panoksia rallin SM-sarjassa  

Kuva: Hyundai Motorsport Customer Racing

 

Antti Leinosen luotsaama Rallybaron Oy laajentaa toimintaansa tulevalla kaudella rallin SM-sarjassa. Tiimin käyttöön otetaan uusi R5-luokiteltu tehdasvalmisteinen Hyundai i20 ralliauto. Hankinnan myötä Rallybaron tiimi tulee nousemaan SM1-luokkaan haastamaan suomalaisten rallipolkujen kirkkainta kärkeä.

– Olemme toimineet usean vuoden ajan rallin F-sarjassa ja sieltä saatujen kokemusten myötä laajensimme kaudella 2015 toimintaamme rallin SM-sarjaan, toteaa Antti Leinonen ja jatkaa: – Kaudella 2016 saavutimme tiimiin rallin suomenmestaruuden luokassa SM4 ja sijoituimme toiseksi tiimien välisessä mestaruustaistossa. Näiden kahden vauhdikkaan SM-rallivuoden aikana syntyi ajatus siirtymisestä SM1-luokkaan, jonka johdosta olemme nyt saamassa tiimin käyttöön Pohjoismaiden ensimmäisen uuden sukupolven Hyundai i20 R5 -ralliauton. Kalustohankinta on merkittävä ja meillä on optio myös toisen auton ostosta. Päätös sen käyttämisestä tullaan tekemään ensi vuoden aikana.

Suomalaista rallikansaa eniten kiinnostavaan kysymykseen Leinonen ei vielä lupaa vastausta. Kuljettajavalintaa pidetään salaisuuden verhon takana ja myös auton ensidebyytti on sopimatta toimitusteknisistä syistä johtuen. Leinonen on kuitenkin luottavainen, että Hyundai nähdään vielä talvikauden aikana rallipoluilla, eikä rallin MM –sarjan Suomen osakilpailukaan ole poissuljettu.

– Tulevaisuudessa meidän tarkoitus on tehdä pitkäjänteistä pohjatyötä erityisesti nuorten kuljettajalupausten parissa. Hyundai on täysiverinen WRC2-luokan kilpa-auto, joten sen tuomat mahdollisuudet ovat hyvin laajat. Ajatellen nuoren kuljettajalupauksen tulevaisuutta, voimme tarjota käyttöön kokonaisuuden, jonka avulla urakehitystä on mahdollista viedä eteenpäin.

Hyundai Motor Finland mukana Rallybaronin taustalla kaudella 2017

Suomalaiset maahantuojan avulla toimivat rallitiimit ovat vuosien varrella olleet vahvasti mukana ralliautojen ja niiden varaosien välittämisessä. Hyundai Motor Finlandin PR & Viestintäpäällikkö Sami Takaneva kommentoi:

-Hyundai on elänyt muutaman viime vuoden ajan vahvaa tulemista ralliautoilun huipulle. Tehtaan keväällä julkaiseman strategian mukaisesti tulemme olemaan Rallin MM-sarjassa usean vuoden ajan, ja samalla myös voimme laajentaa maahantuojina omaa tekemistämme paikallisissa sarjoissa uuden R5-projektin myötä. Olemme saaneet tämän vuoden aikana useita yhteydenottoja tunnetuilta suomalaisilta rallinimiltä ja on ollut todella hienoa nähdä, että merkin tulo R5-luokkaan on saanut paljon positiivista julkisuutta myös Suomessa sekä Baltian markkinoilla. Ilokseni voimme nyt julkaista yhteistyösopimuksen tulevaisuuden nuorten suomalaiskuljettajien taustavaikuttajiin kuuluvan Rallybaron Oy:n kanssa. Sopimuksemme mukaisesti tulemme näkymään tiimin taustalla ensi kaudella Rallin SM-sarjan kilpailujen yhteydessä.

Teksti: Rallybaron Tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli