Ralli 17.09.2018

Rally Trophyn mestaruus neljän kauppa

Janne Luhtanen ylläpitämässä tuntumaa Maxell-Rallissa. Kuva: 1400 Trophy Tiedotus

Jari-Pekka ralli Heinolassa toimii Rally Trophy sarjan päätösosakilpailuna tulevana lauantaina. Ohjelmassa on kuuden erikoiskokeen ja noin 65 EK-kilometrin reitti. Rally Trophyn mestaruuteen mahdollisuudet ovat vielä neljällä kuljettajalla.

Sarjajohdossa starttaa Janne Luhtanen, toisena Jani Laaksonen, kolmantena Ajari Piironen, neljäntenä Timo Karhinen ja viidentenä hallitseva mestari Pasi Laaksomaa. Edellä mainituista Timo Karhisella ei ole enää mahdollisuutta mestaruuteen, pisteitä on kertynyt tasaisesti joka kilpailusta ja edes voiton pisteillä ei voi nousta mestaruuteen. Luhtanen ja Laaksonen ovat keränneet pisteet jokaisesta osakilpailusta, joten he eivät pysty aivan täysimääräisesti hyödyntämään päätösosakilpailun pisteitä, kun taas Piirosella ja Laaksomaalla on nollakisa jo kuitattu, joten he voivat ottaa täysimääräisesti pisteet tästä kilpailusta.

Ajari Piironen on nelikosta ainoa, joka ajaa V1600-luokassa. Tässä luokassa on jälleen enemmän lähtijöitä mitä 1400-puolella, joten voitosta tulee isommat pisteet, jos kaikki ilmoittautuneet starttaavat. Tästä johtuen Piiroselle riittää sijoittuminen kärkikolmikkoon luokassaan mestaruuden varmistamiseen. Huonommatkin sijat voivat riittää jos muut mestarikandidaatit eivät onnistu täydellisesti.

Hallitsevan mestarin Pasi Laaksomaan tilanne on hieman kinkkisempi vaikka hän pystyykin hyödyntämään täysimääräisesti pisteet päätöskilpailusta. Sijoitus pitää joka tapauksessa olla luokan kärkikolmikossa sekä herrojen Luhtanen ja Laaksonen on jäätävä taakse. Laaksomaan voittaessa ainoastaan Ajari Piironen pystyy luokkansa kärkikolmikko-sijoituksellaan pilaamaan triplamestaruuden Laaksomaalta.

Sarjajohtaja Janne Luhtasen asema ei paljoa parempi ole, pistemäärä kasvaa vain sijoituksella kärkikolmikossa. Luhtasen voittaessa luokan eivät Laaksomaa ja Laaksonen pysty uhkaamaan mestaruutta, mutta Piiroselle riittää edelleen kärkikolmikko-sijoitus omassa luokassa.
Vielä ohuemmat mahdollisuudet mestaruuteen ovat Jani Laaksosella, sillä miehelle kelpaa ainoastaan voitto pistemäärän riittävään kasvattamiseen ja tällöin Luhtanen ja Laaksomaa eivät saa olla luokan kärkikolmikossa ja Piirosen jäätävä ulos oman luokkansa kärkikahdeksikosta.

Jari-Pekka ralli starttaa lauantaina 11.01 Heinolan kauppatorilta ja maaliin ensimmäisiä odotellaan samaan paikkaan noin 16.45.

Lisätietoa sarjasta ja 1400 Trophy luokasta sarjan sivuilta: www.1400trophy.fi
1400 Trophy on myös Facebookissa

Teksti: 1400 Trophy Tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli