Ralli 21.05.2019

Rally Trophyn kesäkausi starttaa Riihimäeltä

Sarjakärki Jyri Räsänen vauhdissa Ikaalisissa. Kuva: Ylläpito / 1400 Trophy.

SM Riihimäki -ralli toimii usean sarjan kesän avausosakilpailuna. Näistä yksi on Rally Trophy, jossa kilpaillaan alle 1400-kuutioisilla sekä V1600-luokan autoilla. Peräti yhdeksän erikoiskokeen ja yli 110 ek-kilometrin reitti odottelee jo malttamattomana kilpailijoita.

Sarjan kärjessä kesäkauteen starttaa maksimipistein Jyri Räsänen. Luokkavoitot molemmista talven osakilpailuista ja V1600-luokan ollessa suurin molemmissa kilpailuissa on hänenlle kertynyt pisteitä 36,66.

Räsänen haki tuntumaa Ikaalisissa ajetusta rallista, joka valitettavasti päättyi teknisiin murheisiin, mutta kaluston pitäisi ehtiä valmiiksi Riihimäelle.

Toisena sarjassa majailee Peetu Viljamaa, kymmenen pisteen päässä, ja kolmantena Henry Jäppinen reilun kolmen pisteen päässä Viljamaasta.

Koko kärkikolmikko ajaa junioreiden V1600-luokassa, jossa lähtijöitä on 15 kappaletta.

Kovimman haasteen kolmikolle luokassa antanevat Keravalla vauhdillaan säväyttäneet Lauri Jokela ja Timo Kangastie. Näistä jälkimmäiselle tuli Keravalta vähän peltitöitä, mutta eiköhän mies viivalla nähdä lauantaina. Myös talven päätöksessä toiseksi sijoittunut Sami Vepsä haastaa mielellään kärkisijoja.

Yleisen puolella V1600-luokka on vähän vähälukuisempi, sillä vain Juha Karkia ja Pauli Nikula lähtevät ajamaan kilpaa keskenään sekä tekemään junioreille jälkiä selkään.

1400-luokissa junioreiden puolella Roope Suomalainen on sarjassa parhaimpana, neljäntenä. Hän ajoi Keravalla vakuuttavaan voittoon. Helpolla ei Suomalainen tule pääsemään, sillä talvella epäonninen Teemu Varjo on kevättauon aikana päivittänyt Micransa korin muotoja myöden KitCar-vireeseen. Mukana junioriluokassa on myös avauskilpailussa luokan korkeimmat pisteet napannut Markus Latvanen.

Yleisen puolella mukana on neljä kiven kovaa kuljettajaa. Sarjan moninkertainen mestari, vanha herra Jorma ”Jore” Laakso lähtee kirittämään tutumpia nimiä, Jani Laaksosta, Pasi Laaksomaata ja talven väliin jättänyttä Janne Luhtasta. Kilpailusta tulee tässä luokassa varmasti tiukkaa eikä pisteitä jaeta kenellekään helpolla.

Ensimmäinen kilpailija starttaa matkaan kello 11.31 Riihimäen torilta ja maaliin ensimmäisiä odotellaan 19.30 aikoihin samaan paikkaan.

Lisätietoa sarjasta ja 1400 Trophy -luokasta sarjan sivuilta www.1400trophy.fi

1400 Trophy on myös Facebookissa

Teksti: Ylläpito / 1400 Trophy.

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli