Ralli 16.01.2019

Rally Trophy -kausi starttaa Iisalmesta

Peetu Viljamaa vauhdissa Kaloppi Rallissa. Kuva: Rally Trophy.

Iisalmessa lauantaina ajettava Säästöpankkiralli toimii Rally Trophy -kauden 2019 avausosakilpailuna. Sarjan pisteistä on lähdössä ajamaan 21 kilpailijaparia.

Mestarin nimi tulee vaihtumaan, sillä viime vuoden mestari Ajari Piironen otti askeleen isompiin ympyröihin ja ajaa tänä vuonna Rallin SM-sarjassa. Viime vuoden kärkiviisikosta mukana Iisalmessa ovat ainoastaan viime vuoden kolmonen Jani Laaksonen sekä kaksinkertainen mestari ja viime vuoden vitonen Pasi Laaksomaa.

Alle 1400-kuutioisissa, junioreissa on mukana viisi kilpailijaa. Ennakkosuosikkeina on pidettävä ensimmäisenä lähtevää Markus Latvasta sekä perään lähtevää V1600-luokasta siirtynyttä Teemu Varjoa. Molempien herrojen alla on Nissan Micra. Mustaksi hevoseksi voitaneen nostaa vanhalla Swiftillä huimisteleva Roope Suomalainen.

Jani Laaksonen ja Pasi Laaksomaa johtavat neljän yleisen luokan Volkswagen Polo -kuljettajan rykelmää, mutta Jere Paananen voi kaiken onnistuessa haastaa tiukasti herroja.

V1600-luokissa junioreiden luokka on koko sarjan suurin 11 lähtijällään. Vuoden 2017 sarjakakkonen Tommi Mäkinen tekee paluun ja on ehdoton ennakkosuosikki. Kovimmiksi haastajiksi voitaneen nostaa nuorista junioreihin noussut Henry Jäppinen, sarjan tasavarma suorittaja Sami Vepsä sekä muutamissa kilpailuissa huimaa vauhtia esittänyt Peetu Viljamaa. Myös Jyri Räsänen omaa mahdollisuudet yllätykseen.

Yleisessä luokassa podetaan usein vaivannutta osallistujapulaa, sillä vain järjestävän seuran Rainer Karvonen on ilmoittautunut mukaan. Sarjan pistelaskussahan yleisen ja junioreiden luokkien tulokset yhdistetään, joten helpolla ei Rainerkaan pisteitä tule saamaan.

Säästöpankkirallissa ajetaan kuusi erikoiskoetta, yhteispituudeltaan noin 64 kilometriä. Ensimmäinen kilpailija lähtee reitille kello 12:01 ja maaliin ensimmäistä odotellaan hieman kuuden jälkeen iltapäivällä.

Online-tulokset löytyvät Ajaksilta, www.ajaksi.fi/

Lisätietoa sarjasta ja 1400 Trophy -luokasta sarjan sivuilta, www.1400trophy.fi

1400 Trophyn löydät myös Facebookista.

Teksti: Rally Trophy -tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli