Cross Country 25.08.2019

Rally Raid Team Finland matkalla erämaaralliin

Rally Raid Team Finland selviytyi kunnialla kuusipäiväisestä rallista Kreikassa. Kuva: Ralf Molander / Cross Country Rally rider-tiedotus.

Rally Raid Team Finland on matkalla FIM Greece Cross Country Rally -erämaaralliin. Tiimissä ajavat tänä vuonna Jori Mäkipää, Jukka Ristiluoma, Olli Hytönen ja Ralf Molander.

– Kalusto lähti keskiviikkona kohti Kreikan Serrestä Mäkipään autolla ja me muut lennämme perästä, Molander kertoo.

Pyörät on muokattu erämaaralliin sopiviksi, eli niihin on asennettu vaadittavat navigointivarusteet, tiekirjapidike ja trippimittari, elektroninen kompassi sekä isommat noin 15 litran tankit.

– Rallissa navigointi tapahtuu trippimittarilla ja tiekirjan nuotteja lukemalla. Erikoiskokeet ovat 40-400 kilometrin pituisia ja tankkausten välillä voi olla jopa 150 kilometriä, joten normaali 8,5 litran tankki ei riitä, Molander selventää.

Mukana olevista Hytönen on ensimmäistä kertaa, muilla on kokemusta erämaaralleista ja Molander on käynyt kokeilemassa Dakar-rallia vuonna 2015.

– Vuonna 2021 olisi tarkoitus mennä Dakar-lähtökorokkeelle uudestaan ja sen eteen tehdään jo töitä. Tämä ralli on siihen hyvää treeniä. Täällä navigointi on haastavaa ja maastot melko teknisiä, tämä palvelee myös Dakar-ralliin valmistautumista. Dakar on kuitenkin iso projekti ja vaati paljon, joten rahoitukseen ja muuhunkin tarvitaan apuja.

FIM Greece Cross Country Rally alkaa 28. elokuuta ja loppuu 3. syyskuuta. Kilpailussa ajetaan yhteensä 1700 kilometriä, josta reilu 1300 km on erikoiskokeita.

Teksti: Ralf Molander / Cross Country Rally rider-tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Cross Country