AKK-Motorsport ry 20.04.2017

Rallista TV-miljonääri – autourheilu vyöryy nyt medioissa

Autourheilu näkyy ja kuuluu nyt monipuolisesti eri kanavilta. Kuva: McKleins

Suomen itsenäisyyden 100:s vuosi on ollut juhlaa myös urheilun ja erityisesti autourheilun saralla, sillä laji on tavoittanut ennennäkemättömiä määriä yleisöä tietysti kilpailuissa, mutta myös medianäkyvyys on singahtanut uusiin korkeuksiin. Lisäksi kun otetaan huomioon, että kausi 2017 on alkanut oikeastaan vain lumella ajettavissa lajeissa, jatkanee autourheilun pitkä kuuma kesä riman nostamista entisestään.

Ralli SM -sarjan osalta kauden ensimmäisten kolmen kilpailun sekä talvikauden koosteen raja ylittynyt ensimmäistä kertaa yhteistavoittavuudessa miljoonan katsojan rajan, tarkka lukema neljälle lähetykselle on peräti 1 087 000 katsojaa. Lajin nostetta on hehkuteltu sieltä ja täältä, mutta ponne on todellisen ilmeinen.

Autourheilun lähetystarjonta niin televisiossa kuin erilaisissa striimauspalveluissa tarjoaa yltäkylläisen herkullisen kattauksen tänäkin vuonna. Ylen MotorSport-lähetykset useana viikonloppuna ovat kenties se kovin keihäänkärki. Lisäksi esimerkiksi Kartingin SM-sarjan jokainen osakilpailu näytetään laadukkaina koostelähetyksinä C More -kanavilta.

Rallin Juniorimestaruussarjaa ja F-rallisarjaa voi seurata BV-Teamin tekemistä lähetyksistä ja koosteet ovat nähtävillä myös erityisesti nuorten suosiossa olevassa YouTube-palvelussa.

Rata-autoilussa vietetään kesäkuun alussa hienoja juhlia, sillä Ahveniston Moottoriradalla kilpaillaan 50-vuotisjuhlakilpailun merkeissä. Ahvenistolta on luvassa kattavasti suoria lähetyksiä Ylen kanavilla. Lisäksi moni laji näkyy Alfa TV -kanavalla.

Sosiaalisen median vaikutus lähetyksissä on voimakkaassa kasvussa. Suomalaisen moottoriurheilun mediaportaali, Moottoriurheilu.tv onkin tuottanut myös monista autourheilulajeista jo tällä kaudella huippusuosittuja suoria lähetyksiä. Pelkästään Ralli SM -sarjan lähetykset ovat tavoittaneet satoja tuhansia katsojia. Kesäkauden käynnistyessä suoria lähetyksiä pyritään tekemään niin paljon kuin mahdollista ja kattavasti eri lajeista.

Tsekkaa autourheilun monipuolinen tarjonta alta ja pysy kuulolla eri lajeista, tarkemmat lähetysajat ilmoitetaan lajien omissa kanavissa.

RALLI
Ralli SM: Yle
Rallin Suomen Juniorimestaruus: C More Max
F-Rallisarja: C More Max

RALLISPRINT
Rallisprint SM: C More Max
Future Cup: C More Max

RALLICROSS
Rallicross SM: Yle
Kansallinen rallicross: Youtube/Internet

CROSSKART
Finnish Crosskart Challenge: Alfa TV

DRIFTING SM
Drifting SM Tampere: Yleltä suorana 7.7.2017

KARTING
Karting SM: C More
Kartingin X30 –sarja:  Alfa TV

RATA-AUTOILU
V8Thunder: Alfa TV
Ahveniston 50-vuotisjuhlakilpailu 2.-4.6.: Yle

KIIHDYTYSAJO
FHRA-kilpailut: https://livestream.com/fhra

Lisäksi paljon livelähetyksiä ja koosteita Moottoriurheilu.tv:n kanavissa!

Teksti: AKK / Viestintä

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli