Rallisprint 12.09.2019

Rallisprintin SM-sarja siirtyy soralle Ruovedellä

Ari Salonen on kaksivetoisten SM-pistejohdossa neljän osakilpailun jälkeen. Kuva: AKK / Taneli Niinimäki

Rallisprintin SM-sarja palaa kolmen ja puolen kuukauden sarjatauolta, kun SM-pisteistä ajetaan Ruoveden Jäminkipohjassa tulevana lauantaina kello 11 alkaen. Ruovedellä SM-pisteistä sekä Suomi Cupin pisteistä taistelee 106 kilpailijaa.

Rallisprintin SM-sarjassa ajetaan kuusi osakilpailua. Talvella kilpailtiin lumella ja toukokuussa asfaltilla. Loppukauden kaksi osakilpailua ajetaan soralla. Kilpailijoita odottaa Ruovedellä reilun neljän kilometrin pituinen rata.

Radalla on kilpailu aiemminkin rallisprintin parissa, mutta Pohjois-Hämeen Urheiluautoilijat järjestävät nyt ensimmäisen kerran SM-sarjan osakilpailun. Rataa kilpailijat ovat aiempina vuosina kiitelleet.

Rallisprintin Suomen mestaruuksista ajetaan sekä kaksivetoisissa että nelivetoisissa. Kaksivetoisissa neljän SM-osakilpailun jälkeen pistejohdossa on Ari Salonen. Ford Escortilla ajava Salonen on kerännyt 44,5 pistettä. Vain pisteen perässä on Juha Mäkelä. Hän on kerännyt SM-pisteitä sekä Toyota Corollan että Toyota Starletin ratissa. Ruovedellä Mäkelä ajaa pisteistä Starletilla.

Kaksivetoisten SM-pisteiden jaetulla kolmannella sijalla ovat Mirko Kykkänen ja Petri Jussila. Toyota MR2 -autoilla kilpailevat kuljettajat ovat keränneet kauden neljästä ensimmäisestä SM-osakilpailusta 40 pistettä.

Nelivetoisissa Jukka Ketomäki on karannut pistejohtoon. R5-luokan Skoda Fabialla kilpaileva Ketomäki on saavuttanut 47,5 pistettä. Toisena SM-pisteissä on S2000-luokan Ford Fiestalla kilpaileva Pekka Keski-Korsu. Hänellä on SM-pisteitä kasassa 39,5.

Kauden kolmannessa SM-osakilpailussa Kauhavalla pisteittä jäänyt Tomi Hallia on SM-pisteissä kolmantena. Seitsenkertainen Suomen mestari, Mitsubishi Lancerilla kilpaileva Hallia on saalistanut 31 SM-pistettä.

Nuorissa katseet kiinnittyvät Tuukka Halliaan. Kauhavalla Hallia oli nopein kaikista kilpailijoista.

Täydellinen pistetilanne on osoitteessa: http://www.rallisprintsm.fi/tiedostopankki/158/P-SMRS-raahe.pdf

Ruoveden kilpailun osallistujaluettelo ja kilpailun reaaliaikainen tulospalvelu on osoitteessa: www.oopsware.org

Teksti: Rallisprint SM tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rallisprint