Rallisprint 21.11.2017

Rallisprintin SM-sarja palaa Vihtiin – SM-pisteistä ajetaan toukokuussa Nummelan Veikkoinkorvessa

Jukka Tenho kuuluu rallisprintin nelivetoluokan kärkinimiin. Anjalankoskelainen oli viime syyskuussa ajetun Vihdin Fixus rallisprintin toinen. Kuva: Eero Wihuri

Rallisprintin SM-sarja palaa pitkän tauon jälkeen Vihtiin. Vihdin Urheiluautoilijat järjestää rallisprintin SM-sarjan osakilpailun ensi vuoden toukokuun kuudentena päivänä, kilpailupaikkana on Nummelan Veikkoinkorven yritysalue, joka sijaitsee aivan Nummelan ydinkeskustan kupeessa.

Veikkoinkorvessa ajetaan rallisprintin SM-sarjapisteitä reilun kahden kilometrin pituisella, vauhdikkaalla asvalttiradalla.

– Olemme erittäin iloisia siitä, että saamme järjestää ensi toukokuussa rallisprintin SM-sarjan osakilpailun. Vihdin Urheiluautoilijat täyttää ensi vuonna 50 vuotta. Rallisprintin SM-osakilpailun järjestäminen on yksi seuran juhlavuoden kohokohdista, sanoo puheenjohtaja Mika Ahonen.

Rallisprintin SM-osakilpailu on ensi vuonna isoin urheilutapahtuma Vihdissä. Kilpailua on järjestämässä yli 200 vapaaehtoista, katsojamäärän odotetaan olevan yli 2 000 ihmistä. Kilpailijamäärä varmistuu toukokuun alussa, mutta odotuksissa on noin 120 kilpailijaa.

Kilpailu myös televisioidaan. Rallisprintin SM-sarjan osakilpailulähetykset esitetään ensi vuonna Cmore Max -kanavalla, sama kanava esittää Suomessa myös Formula 1 -luokan ja ratamoottoripyöräilyn MotoGP:n osakilpailut.

Rallisprintin SM-sarja järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 1981. Vihdin Urheiluautoilijat järjesti Nummelan lentokentällä SM-osakilpailun heti avauskaudella ja seuraavana vuonna Nummelassa ajettiin jälleen SM-pisteistä. Vuonna 1982 Nummelan Lentokentällä rallilegenda, nelinkertainen maailmanmestari Juha Kankkunen saavutti uransa ainoan henkilökohtaisen SM-mitalin, rallisprintin SM-pronssin.

Vihdissä ei ole ajettu rallisprintin SM-sarjan osakilpailuita 1980-luvun jälkeen. Vihdin Urheiluautoilijat aktivoitui ”isojen autojen” kilpailujärjestäjänä huhtikuussa vuonna 2016, jolloin lähes 20 vuoden tauon jälkeen seura järjesti kansallisen rallisprint-kilpailun.

Kuluvan vuoden syyskuussa Vihdin Urheiluautoilijat järjesti toisen rallisprint-kilpailun, joka oli osa virallista Suomi 100 -itsenäisyyden juhlavuoden ohjelmaa.

Työ rallisprintin SM-sarjan osakilpailun saamiseksi Vihtiin aloitettiin vuonna 2014. Vihdin Urheiluautoilijoiden tavoitteena oli nimenomaan saada SM-osakilpailu seuran juhlavuodelle 2018.

Rallisprintin SM-sarjassa on vuonna 2018 kuusi osakilpailua. Ne ovat: 11.2. Laukaa/Ruuhimäki, 10.3. Rovaniemi, 6.5. Vihdin Nummela, 26.5. Kauhajoki, 15.9. Leppävirta ja 13.10. Laihia. Kauden kaksi ensimmäistä kilpailua ajetaan lumella, toukokuun kilpailut asvaltilla ja kauden kaksi viimeistä osakilpailua soralla.

Faktat Vihdin 2018 SM -rallisprintistä:

Kilpailupäivä: 6.5. 2018, kilpailu alkaa kello 12
Kilpailupaikka: Veikkoinkorven yritysalue, Vihdin Nummela
Järjestäjä: Vihdin Urheiluautoilijat
Vapaaehtoistyöntekijöiden määrä: Reilu 200

Laji-info:
Rallisprint kuuluu myös autourheilun peruslajeihin. Rata on yleensä samantyyppinen kuin rallin erikoiskoe, mutta sen pituus on lyhyempi. Sprintissä ajetaan yleensä kahden-neljän kilometrin rata kahteen kertaan. Kilpailijan nopein aika huomioidaan. Rallista poiketen rallisprint-autossa ei ole kartanlukijaa, vain kuljettaja. Kilpailukalusto on lajissa varsin kirjavaa. Huipputasolla on uutta rallikalustoa ja tehokkaita turboautoja, mutta harrastajatasolla ajetaan vanhemmalla ja edullisella kalustolla.

Teksti: Eero Wihuri, kilpailun tiedottaja

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rallisprint