Rallisprint 15.02.2016

Rallisprintin SM-sarja jatkuu Lopella

Mikael Vuotari oli viime vuoden kaksivetoisten mestari. Hän avasi tämän vuoden sarjan Lapualla luokkavoitolla. Kuva: Vesa Rauhala

 

Harvoin tervehditään tuoreita sääennustuksia niin iloisina kuin Lopen UA:n toimistolla. Alkuviikon yöpakkaset toivat hymyä aktiivien kasvoille. Pakkaset varmistavat, että niin tulevan SM-rallisprintin reitti, varikko kuin yleisön pysäköintialuekin ovat kelvollisessa kunnossa.

Hymyyn oli aihetta myös sunnuntain ja maanantain välisenä yönä. Silloin päättyi HF Autohuolto SM-sprintin ilmoittautumisaika. Internet toi 138 kilpailijan ilmoittautumisen. Mukana on lajin koko kotimainen kärki. Sarja käynnistyi kaksi viikkoa sitten Lapualla, nyt ajetaan toinen talviosakilpailu ennen siirtymistä kevään asfalttipoluille. Sarjan kärkinimet ovat tulossa Lopelle.

Viime viikon märkien kelien myötä alkoi kisan toteutuminen olla vaaravyöhykkeessä. Tämä olisi ollut Lopen UA:lle ikävä isku, sillä seuran kaksi edellistä SM-sprintiä on juuri säiden takia jouduttu peruuttamaan.

– Hienoa, että kilpailijat toivoivat näin isolla porukalla pääsevänsä ajamaan Joentaan reitille, joka on asiantuntijoiden mukaan yksi vaativimmista Suomessa. Mukana on kovaa vauhtia, tarkkaa ajamista ja järkevien valintojen tekemistä, toteavat kilpailun johtajat Ossi Salonen ja Ilkka Rantala.

Kilpailu toteutetaan yhteistyössä Lopen UA:n ja Joentaan kyläyhdistyksen kesken. Tukijana on HF-Autohuolto Oy, joka on pysytellyt uskollisena yhteistyökumppanina, vaikka kaksi edellistä yritystä menivät mönkään.

Kilpailussa ajavat niin yleinen luokka, juniorit, nuorten luokka, naiset, seniorit kuin V1600- ja Trophy-autot sekä Historic-kalusto. Reitin avaavat yleisen luokan nelivetoiset turbotykit.

Kilpailu Joentaan radalla käynnistyy sunnuntaina 21.2. kello 12. Kannattaa olla liikkeellä hyvissä ajoin, sillä reitillä ei saa liikkua kilpailun käynnistyttyä. Kilpailukeskuksen osoite on Eskolankuja 20, Jokiniemi Loppi.

Teksti: Kare Asp

Uusimmat

Lisää aiheesta