Rallisprint 03.10.2019

Rallisprintin SM-kausi huipentuu huikeisiin mestaruustaisteluihin

Juha Mäkelä johtaa rallisprintin kaksivetoisten SM-sarjaa ennen kauden viimeistä osakilpailua. Kuva: AKK / Pekka Mäkinen

Rallisprintin SM-sarja ei voisi saada jännittävämpää päätöstä, sillä sunnuntaina kauden viimeisessä osakilpailussa ratkaistaan sekä nelivetoisten että kaksivetoisten Suomen mestaruudet.

Pakoputkihuolto A. Anttila SM-rallisprintissä pisteistä ajetaan Kouvolassa Junkkarin ja Korvenkylän uudistetulla, reilun neljä kilometrin pituisella vauhdikkaalla radalla tulevana sunnuntaina kello 11 alkaen. Kilpailukeskuksena toimii Korvenkylän koulu. Reitti lähtee Anjalasta ja kulkee Junkkarintietä kohti Korvenkylää. Kilpailun järjestää Anjalankosken Urheiluautoilijat.

Kaksivetoisissa Suomen mestaruudesta taistelee useampi kilpailija. Juha Mäkelä johtaa sarjaa 54,5 pisteellä. Toisena oleva Petri Jussila on vain pisteen päässä. Kolmantena sarjassa on Ari Salonen, hänellä on 52,5 pistettä. Hänestä puolestaan pisteen päässä on Marko Heikkilä.

SM-sarjassa kilpailija saa yhdestä itse valitsemastaan kilpailusta 1,5 kertaiset pisteet. SM-sarjassa viidentenä oleva Anjalankosken Urheiluautoilijoiden Mirko Kykkänen on säästänyt puolitoistakertaiset pisteet kotikilpailuunsa. 48 pistettä aiemmista kilpailuista kerännyt Kykkänen voi vielä sekoittaa mitalitaistelua.

Nelivetoisissa mestaruus on kahden kauppa. Jukka Ketomäki on pistejohdossa 54,5 pisteellä. Toisena olevalla Pekka Keski-Korsulla on 45,5 pisteellä. Keski-Korsu ei ole mukana kauden viimeisessä osakilpailussa. SM-pisteissä kolmantena on Tomi Hallia 40 pisteellä. Ketomäki on jo käyttänyt 1,5 -kertaiset pisteet, mutta Hallia ajaa niistä Kouvolassa. Näin mestaruustaistelu on vielä avoinna.

Nuorissa mestarin nimi on vielä avoinna. Voitto tullaan ratkaisemaan tasapisteissä olevien Patrik Gomanin ja Markus Heikkisen kesken. Heikkisen tie mestaruuteen vaatii voittoa ja myös apua kilpakumppaneilta, sillä Goman saa käyttöönsä loppupisteisiin kaikki pisteet.

Suomi Cup -luokissa Naisissa Marjo-Riitta Mansikkamäki varmisti mestaruutensa jo edellisessä osakilpailussa. Kakkossija ratkaistaan Meiju Viitasen ja Maria-Teresa Vuotarin kesken.

V1600-luokassa Oskari Heikkinen varmisti sarjavoiton myös edellisessä osakilpailussa. Hopeasta ja pronssista käydään kamppailu Jere Pensaan ja Mika Korvolan välillä.

Senioreissa mestaruuteen on mahdollisuus useammalla kuljettajalla. Vahvimmin mestariksi ovat ehdolla sarjakärki Leif Tuomela, Tarmo Ollila ja Timo Malava. Myös Veijo Viitasella on teoreettiset mahdollisuudet mestariksi.

SM-pistetilanne löytyy osoitteesta: Autourheilu.fi/site/assets/files/1154/p-smrs-4.pdf

Kilpailun virtuaalinen käsiohjelma löytyy osoitteesta: Virtualmagnet.eu/trial/Kasiohjelma-SM-rallisprint

Kilpailun osallistujaluettelo ja reaaliaikainen tulospalvelu on osoitteessa: Oopsware.org

Teksti: Rallisprint SM tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rallisprint