Rallisprint 23.02.2017

Rallisprintin Siikajoen SM-osakilpailuun yli 130 osallistujaa

Rallisprintin kauden avausosakilpailun Kuopiossa voitti Jari Koski. Kuva: Pekka Mäkinen

Suomen nopeimman sarjan, rallisprintin SM-sarjan, kausi jatkuu kauden toisella osakilpailulla sunnuntaina. Sarjapisteistä kilpaillaan Oulun kupeessa Siikajoella Jaresko Oy SM -sprintissä. Kilpailijat pääsevät ajamaan uudistetulle reitille, jonne on hyvät näkymät yleisökukkulalta.

Tapahtumapaikkana on viime vuosien tapaan Siikajoen moottoriurheilukeskus, joka sijaitsee noin 60 kilometriä Oulusta Raahen suuntaan. Teknisesti haastavalla radalla on pituutta 3,3 kilometriä.

Siikajoen kilpailuun ilmoittautui 133 kilpailijaa. Mukana ovat Suomen huippukilpailijat. Nelivetoisissa, ralliautoluokassa, kilpailee lajin kuusinkertainen suomenmestari, tällä kaudella pisteissä kolmantena oleva tuusulalainen Tomi Hallia. Kauden avauskilpailu Kuopiossa osoitti, että Hallia pystyy kilpailemaan myös yleiskilpailun kärkisijoista.

Siikajoella nähdään Mitsubishi Lancerin puikoissa myös nelivetoisten SM-sarjaa johtava Mäntyharjun Moottorikerhon Jari Putkinen ja SM-pisteissä toisena oleva, AL-Härmää edustava Jari Koski. Myös vuoden 2000 suomenmestari, hämeenkyröläinen Jari ”Jaltsu” Lamminsivu on mukana Siikajoella Mitsubishi Lancerin ohjaksissa.

Siikajoella on myös mielenkiintoista nähdä vuosien ajan rallisprintikilpailuiden kärkikahinoissa viihtyneen Pekka Keski-Korsun vauhti. Raahen Urheiluautoilijoita edustava Keski-Korsu kilpailee Siikajoella nelivetoisella Mitsubishi Lancerilla.

Kaksivetoisissa on luvassa jälleen tiukka taistelu, kun talven sprint-kilpailuissa voitosta voittoon Toyota Starletillaan ajanut laihialainen Mika Lemmetti saa jälleen haastajakseen muun muassa parkanolaisen, Toyota MR2:lla kilpailevan Mikael Vuotarin ja Opel Kadettia käskyttävän, Kuortaneen Urheiluautoilijoita edustavan Jukka Vähämäen. Siikajoella on mukana myös kaksivetoisten SM-sarjan pisteissä kolmantena oleva, Kajaanin Urheiluautoilijoita edustava Teijo Karjalainen.

Siikajoella SM-osakilpailu starttaa sunnuntaina 26.2. kello 11. Pääsylippu yleisölle maksaa 10€, alle 12 vuotiaat pääsevät vanhempien seurassa ilmaiseksi.

SM-pisteet nelivetoiset:

1) Jari Putkinen 12

2) Jari Koski 11

3) Tomi Hallia 11

SM-pisteet kaksivetoiset:

1) Mika Lemmetti 16,5

2) Jukka Vähämäki 16,5

3) Teijo Karjalainen 11

Lisätietoa:

Lisätietoa:
Facebook: Siikajoen Moottoriurheilijat ja Rallisprint SM

SM-sarjan sivusto

Osallistujalista

Tuloslaskennan sivustolle päivitetään myös tilanne kilpailun aikana ja viralliset tulokset kilpailun jälkeen: http://www.oopsware.org/

Teksti: Eero Wihuri

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rallisprint