Rallisprint 12.10.2017

Rallisprintin jännittävä SM-kausi huipentuu Huittisen Seloy SM -sprinttiin

Parkanolainen Mikael Vuotari lähtee rallisprintin SM -sarjan kauden viimeiseen osakilpailuun kaksivetoisten sarjan johtopaikalta. Kuva: Taneli Niinimäki/AKK

Suomen nopeimman sarjan, rallisprintin SM-sarjan kuudes ja viimeinen osakilpailu Seloy SM-Rallisprint ajetaan Huittisissa Nanhian nopealla sorareitillä sunnuntaina 15.10.2017.

Huittisissa taistellaan kaksivetoisten Suomen mestaruudesta. Viiden osakilpailun jälkeen SM-pisteissä johdossa on parkanolainen Mikael Vuotari. Toyota MR2 -autolla kilpailevalla Vuotarilla on 54,5 pistettä. Sarjapisteissä toisena on laihialainen Mika Lemmetti. Toyota Starletia käskyttävällä Lemmetillä pisteitä on 53,5. Kolmantena SM -pisteissä vaanii kuortanelainen Opel Kadettilla kilpaileva Jukka Vähämäki. Hänellä SM-pisteitä on 52,5.

Rallisprintin SM-sarjassa sarjapisteet jaetaan osakilpailukohtaisesti luokittain sijoitusten perusteella. Kauden aikana kilpailijalla on mahdollisuus kerätä 1,5-kertaiset pisteet yhdestä valitsemasta osakilpailusta. Kilpailija saa valita osakilpailun itse.

Nelivetoisten Suomen mestaruuden edellisessä osakilpailussa Leppäviralla varmisti tuusulalainen Tomi Hallia.

Juniorimestaruussarjassa Leppävirta RT:n Valtteri Kauhanen pitää piikkipaikkaa 63 pisteellä, raahelainen Juha Hämeenkorpi ja varkautelainen Joona Häyrinen ovat tasapisteissä perässä 50 pisteellä sekä AL-Härmän Riku Koski vaanii neljäntenä 49 pisteellä.

Senioreissa Suomi Cupin pistetaisto on tiukkaa. NokUA:n Tarmo Ollillalla on 53 pistettä, Leppävirta RT:n Timo Malavalla ja KUA:n Jari Pehkosella 51 ja neljäntenä majailevalla KR-Teamin Kari Karhullakin 41.

Kauden viimeisessä SM- rallisprintissä ratkeaa lisäksi Naisten Suomi Cupin mestari. Sarjajohtajana päätösosakilpailuun lähtee Raahen Meiju Viitanen, hän johtaa sarjaa kahdella pisteellä Rovaniemen Henna-Kaisa Rinteeseen. Teoriassa myös Emma Karhulla on mahdollisuus nousta mestariksi.

Paljon on siis pelissä, kun mestaruuksista ajetaan. Kilpailu käynnistyy kello 12 ja kilpailijat lähetetään 30 sekunnin välein. Kilpailuun on ilmoittautunut 135 kuljettajaa.

– Tiedossa on ”kunnon kapinat” ja toiveissa on, että sää suosisi. Vaikka muutama voitto on jo käytännössä varmistettu, niin tiedossa on kuitenkin tiukkaa kamppailua SM-mitaleista, Seloy SM-Rallisprintin kilpailunjohtaja Ari-Pekka Saarinen sanoo.

Rallisprintin SM -sarjan täydelliset pistetilanteet täältä.

Kilpailupäivänä tulokset täältä.

Kilpailuun ilmoittautuneet kuljettajat nähtävissä täältä.

Teksti: Eero Wihuri, rallisprintin SM-sarjan tiedottaja

 

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rallisprint