Moottoriurheilutapahtumat 14.10.2016

Rallisprintin ja AS:n kaudet päätökseen – MM-tasolla kisaamassa monta suomalaista

Kuva Rallikuvat.net

Rallisprintin SM- ja Autosuunnistuksen Suomen Cup -kaudet päätetään tulevana viikonloppuna. MM-tasolla on luvassa huikeita suomalaistaistoja useissa eri lajeissa. Kansallisella tasolla puolestaan kisataan jokkiksen ja rallicrossin parissa.

Joni Nikko oli kiireisin kotiyleisön edessä Laihialla. Kuva: Vesa Rauhala

Joni Nikko oli kiireisin kotiyleisön edessä Laihialla. Kuva: Vesa Rauhala

RALLISPRINTIN SM-KAUSI PÄÄTETÄÄN KOUVOLASSA

Rallisprintin SM-sarjan viimeinen osakilpailu, Pakoputkihuolto A.Anttila SM-rallisprint, ajetaan Kouvolan Korvenkylän ja Junkkarin kylän maastossa lauantaina 15.10. klo 12 alkaen. Rata on nopea, 3.7 km pitkä, sorapohjaista paikallistietä. Rata on sama ja ajetaan samoin päin kuin viimeksi kansallisessa sprintissä 2014. Neljän vuoden takaisessa SM-sarjan osakilpailussa rata ajettiin toisin päin.

Kilpailukeskuksena toimii Korvenkylän koulu, jonka läheisyydessä sijaitsee varikkoalueet. Kilpailukeskuksessa palvelee kahvio ja varikkoalueella grillikioski. Lisäksi radan varrelta löytyy kaksi kioskia ratatuomaripisteiden 4 ja 15 läheisyydestä.

Kilpailun kuulutus kuultavissa radion kautta reitin varrella: Radiotaajuus 94,4.
Liput 10 €, lapset alle 12 v. ilmaiseksi.

Lähtöluettelo (.pdf)
Opaskartta (.pdf)
Aluekartta (.pdf)

La 15.10. Pakoputkihuolto A.Anttila SM-rallisprint, Korvenkylä Kouvola, SM
Korventie 716, 46960 Muhniemi

 

Autosuunnistuksen cup-sarjan ratkaiseva Riihimäen UA:n Syyseksytys on järjestetty jo 50 kertaa. Kuva: Juhani Valkonen

Autosuunnistuksen cup-sarjan ratkaiseva Riihimäen UA:n Syyseksytys on järjestetty jo 50 kertaa. Kuva: Juhani Valkonen

AUTOSUUNNISTUKSEN CUP-MESTARUUS RATKEAA RIIIHIMÄELLÄ

Riihimäen Urheiluautoilijat järjestää lauantaina 15.10. järjestysnumeroa 51 kantavan Syyseksytys-kilpailun, jossa ratkaistaan autosuunnistuksen tämän kauden cup-mestaruus.Syyseksytys ajetaan pääosin Riihimäen kaupungin alueella.

Riihimäeltä Pohjolanrinteen koululta kello 16.30 käynnistyvä Syyseksytys päättää autosuunnistuksen cup-sarjan. B- ja C-luokiteltujen parien mestaruudessa on kiinni neljä kaksikkoa. Kauden kolmannessa AS-cupissa kilpaillaan myös kansallisten luokkien M:n, A:n ja C:n paremmuudesta.

Osallistujalista.

Lue lisää: Moottoriurheilu.tv/autosuunnistuksen-cup-mestaruus-ratkeaa-syyseksytyksessa

La 15.10. Autosuunnistus, Syyseksytys, Riihimäki, K, Cup
Kilpailukeskus: Pohjolankatu 8, Riihimäki

 

MM-KILPAILUT

Niki Tuuli teki historiaa Saksan Lausitzringillä nousemalla ensimmäisenä suomalaisena Supersportin MM-sarjan podiumille.

Niki Tuuli teki historiaa Saksan Lausitzringillä nousemalla ensimmäisenä suomalaisena Supersportin MM-sarjan podiumille.

TEKEEKÖ NIKI TUULI HATTUTEMPUN?

Viikonloppuna Espanjan Jerezissä ajettava Supersportin MM-osakilpailu merkitsee Kallio Racingin Niki Tuulelle kauden kolmatta ja viimeistä villin kortin kilpailua.

20-vuotias imatralaisnuorukainen on yllättänyt kaikki olemalla mukana voittokamppailuissa kauden kahdessa ensimmäisessä MM-koitoksesssaan ja nousemalla toiseksi sekä Saksan Lausitzringillä että Ranskan Magny Coursin radalla. Lisäksi Tuuli otti molemmilla radoilla kilpailun nopeimman kierroksen nimiinsä.

Tuuli on kerännyt kahdesta osakilpailusta yhteensä 40 pistettä, mikä oikeuttaa hänet 13 sijaan. Tulos on herättänyt kansainvälistäkin huomiota, sillä kaudesta oli ehditty ajaa jo yhdeksän osakilpailua ennen Tuulen mukaantuloa MM-näyttämölle. Mikäli suomalainen onnistuu nousemaan myös Espanjassa podiumille, sijoittuu hän todennäköisesti kymmenen parhaan joukkoon loppupisteissä.

Supersportin MM-kausi päättyy 30.10. Qatariin.

Lue lisää: https://www.moottoriurheilu.tv/tekeeko-niki-tuuli-hattutempun-espanjassa/

Lisätietoa: www.worldsbk.com

14.-16.10. Supersport MM, Jerez, Espanja

Kuva: Red Bull Content Pool

Kuva: Red Bull Content Pool

ESPANJAN MM-RALLISSA MUKANA VIISI SUOMALAISPARIA

Viikonloppuna ajetaan rallin MM-sarjan 11. osakilpailu Espanjassa. Kilpailussa on mukana peräti viisi suomalaista kilpailijaparia. Edellisessä MM-rallissa Ranskassa neljänneksi sijoittunut Volkswagen Motorsportin kilpailijapari Jari-Matti Latvala ja Miikka Anttila lähtevät tavoittelemaan Espanjasta lisää MM-pisteitä. He ovat tällä hetkellä MM-sarjassa viidensinä.

WRC2-luokassa toisena oleva Teemu Suninen taistelee kartturinsa Mikko Markkulan kanssa mestaruudesta. Max Vatanen nähdään myös viivalla, kun Drive Dmack Fiesta Trophyn viimeinen osakilpailu ajetaan Espanjan MM-rallin yhteydessä. Vatanen on sarjassa toisena ja hän lähteekin tavoittelemaan Espanjan osakilpailusta voittoa ja näin myös koko sarjan ykköstilaa.

Tulevaisuuden Tähti Juuso Nordgren ajaa Espanjassa ensimmäisen kilpailunsa ulkomailla ja myös ensimmäistä kertaa asvaltilla. Nordgren osallistuu myös Drive Dmack Fiesta Trophyyn.

Ensimmäistä kertaa ulkomaiden rallipoluille lähtee kilpailijapari Tomi Vilenius / Sami Ryynänen. Ahkerasti takavuosina SM-sarjassa kilpaillut kaksikko lähtee tällä kertaa kilvoittelemaan Citroën DS3 R1 -autolla luokkaan RC5.

Lue lisää: Moottoriurheilu.tv/suomalaisten-ennakkotunnelmat-ja-faktat-espanjan-mm-rallista

Reittiaikataulu.

Lisätietoa: www.wrc.com

13.-16.10. RallyRACC Catalunya, Espanjan MM-ralli

 

FIM ISDE 2016 Navarra. Kuva: Jonty Edmunds / Future7Media

FIM ISDE 2016 Navarra. Kuva: Jonty Edmunds / Future7Media

ENDURON JOUKKUE-MM-KILPAILU PÄÄTÖKSEEN SUNNUNTAINA

Suomi kisaa parhaillaan Espanjan Navarrossa Junior Trophy –joukkueella, jonka muodostavat Mika Barnes, Eemil Pohjola ja Henric Stigell. Legendaarinen kuusipäiväinen enduroseikkailu saadaan päätökseen sunnuntaina.

Trophy-joukkueen lisäksi Suomesta kilpailuun osallistuvat Janne Suominen, Petteri Silvan ja Sami Pöllänen, jotka kisaavat kerhojoukkueena. Nuorten kerhojoukkueessa puolestaan urakoivat Antti Hänninen, Roni Kytönen ja Hugo Svärd.

Livetulospalvelu.

Tulokset.

11.-16.10. Enduro, MM, ISDE, Espanja, Circuito Navarra

Brad Binder toi Ajo Motorsportille jo tallin viidennen maailmanmestaruuden Aragonin MM-osakilpailussa. Kuva: Ajo Motorsport

Brad Binder toi Ajo Motorsportille jo tallin viidennen maailmanmestaruuden Aragonin MM-osakilpailussa. Kuva: Ajo Motorsport

TUORE MAAILMANMESTARI AJO MOTORSPORT KESKITTYY MOTO2-LUOKAN MESTARUUSTAISTOON JAPANISSA

Red Bull KTM Ajo -tiimin Moto3-luokan kuljettaja Brad Binder voi lähteä tulevana viikonloppuna Japanin Motegin radalla ajettavaan kauden viidenteentoista MM-osakilpailuun rauhallisin mielin. Taskussa on jo tuore maailmanmestaruus, jonka eteläafrikkalainen varmisti Aragonin osakilpailussa vajaa kolme viikkoa sitten. Moto2-luokassa sen sijaan Aki Ajon tiimillä riittää edelleen jännitettävää, kun ranskalaiskuljettaja Johann Zarco lähtee Japanin osakilpailuun vain yhden pisteen erolla ennen pahinta vastustajaansa Espanjan Alex Rinsia.

Lue lisää: Moottoriurheilu.tv/ajo-motorsport-maailmanmestarina-japaniin

Lisätietoa: www.motogp.com

16.10. Road Racing, MM, MotoGP, Japani, Motegi Navarra

Kuva: Red Bull Content Pool

Toomas Heikkinen on tällä hetkellä MM-pisteissä seitsemäntenä. Kuva: Red Bull Content Pool

HEIKKINEN HAKEE PISTEITÄ TIIMILLEEN SAKSASTA

Rallicrossin MM-sarjan kauden toiseksi viimeinen kisaviikonloppu ajetaan Saksassa. Kausi huipentuu  Argentiinassa marraskuun viimeisenä viikonloppuna. MM-sarjaa johtaa Mattias Ekström ja hänen tiimikaverinsa Toomas Heikkinen on pisteissä seitsemäntenä. EKS-tiimi johtaa myös tiimien mestaruuspisteissä. Toisena, vain kahdeksan pisteen päässä on Team Peugeot Hansen.

Seuraa kilpailua suorana sunnuntaina klo 15-17

Lue lisää: Moottoriurheilu.tv/heikkisella-selkea-tavoite-kauden-viimeista-edeltavaan-rallicrossin-mm-kisaan

14.-16.10. Rallicross MM, Saksa, Estering

 

KANSALLISET KILPAILUT

15.10. Jokkis, JaMoKe I JM/RC, Jalasjärvi Murtoharju, K
15.10. Rallicross, JaMoKe I JM/RC, Jalasjärvi Murtoharju, K
15.10. Jokkis, JY Autotarvike/ Sonar JM, Särkikankaan moottorirata, K
15.-16.10. Jokkis Reiskan Rähinät, Alastaro, K

 

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rallisprint