Rallisprint 22.08.2016

Rallisprintin huippunimiä odotetaan Etelän Autohuolto -sprinttiin

Jyrki Sulka ajoi Ford Sierra Cosworthilla etuautotehtävissä Nurmijärven rallisprintissä keväällä 2015. Sulka ajaa 0-autoa myös Etelän Autohuolto -sprintissä.

50-vuotias Nurmijärven Urheiluautoilijat järjestää rallisprint-kilpailun Nurmijärvellä 10. syyskuuta. Hämeenlinnan moottoritien kupeessa sijaitsevalla Karhunkorven teollisuusalueella, pääsee tänäkin vuonna ihailemaan Suomen parhaimpien rallisprint -kilpailijoiden ajosuorituksia.

Keväällä 50 vuotta täyttänyt Nurmijärven Urheiluautoilijat järjestää lauantaina 10.9. kansallisen Etelän Autohuolto -sprintin. Kello 14 alkavaan kilpailuun odotetaan jälleen, edellisvuosien tapaan, Suomen nopeimpia rallisprint-kilpailijoita lähtöviivalle. Parhaillaan on menossa kilpailun ilmoittautumisaika.

– Noin kahden ja puolen kilometrin vauhdikas, paikoin vaativakin rata ajetaan samassa muodossa kuin keväällä 2015 järjestämässämme SM-osakilpailussa, kertoo kilpailunjohtaja Veikko Lehtonen.

– Rata mittaa kuljettajien ajotaitoa todenteolla. Yleisölle on radan varressa lukuisia hyviä, turvallisia katselupaikkoja. Yleisö voi seurata radan varressa kilpailua myös radiosta, kilpailukuulutus kuuluu myös radiosta taajuudelta 97,2 megahertziä, jatkaa Lehtonen.

Nurmijärven Urheiluautoilijat on kokenut rallisprint-kilpailuiden järjestäjä. Seura on järjestänyt Karhunkorvessa rallisprintin lähes vuosittain 1990-luvun puolivälistä lähtien.

– Kilpailun järjestelyt ovat hyvällä mallilla. Oman seuramme osaavien ihmisten avuksi olemme saaneet järjestelyihin apua eri yhteistyöseuroilta. Kaikkiaan kilpailupäivänä töissä on lähes 200 talkoolaista. Ilman heidän apuaan ei kilpailun järjestäminen onnistuisi, sanoo Veikko Lehtonen.

– Kilpailun järjestäminen edellyttää meiltä paljon viranomaislupia, lupia kiinteistönomistajilta ja monien muiden asioiden hoitamista kuntoon. Nurmijärven kunta on suhtautunut hienosti kilpailuumme, kunta on myöntänyt meille luvan Karhunkorven katualueiden käyttöön. Myös yhteistyö alueen yrittäjien kanssa on sujunut hyvin, kiittelee Veikko Lehtonen.

Teksti: Eero Wihuri, Kilpailun tiedottaja

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rallisprint