Rallisprint 17.03.2016

Rallisprintillä Vihdissä pitkät perinteet

Markku Alèn voitti tehtaan Fiat 131 Abarth Mirafiorilla Vihdin Viuhahdus -rallisprintin vuonna 1977. Kuva: Kari Näätänen.

Vihdin Urheiluautoilijat järjestää Fixus rallisprint -kilpailun Veikkoinkorven teollisuusalueella lauantaina 23.4. Kilpailun myötä Vihdin Urheiluautoilijat palaa ”isojen autojen” kilpailujärjestäjäksi lähes 20 vuoden tauon jälkeen.

Vihdin Urheiluautoilijoilla on kartingin lisäksi pitkät perinteet muun muassa rallien, jokamiehenluokan- ja rallicross -kilpailuiden järjestämisessä. Myös rallisprintissä kahden vuoden kuluttua 50 vuotta täyttävällä seuralla on pitkät perinteet. Seura järjesti rallisprint -kilpailuita 1970 -luvun alusta aina 1990 -luvulle saakka varsinkin Nummelan lentokentällä.

Vihdin Viuhahdus -nimellä tunnetut sprintkilpailut, joita 1970 -luvulla kutsuttiin maastoajoiksi, houkuttelivat nimekkäitä kilpailijoita Nummelaan. Viuhahduksissa kilpailivat muun muassa rallimestarit Timo Salonen ja Markku Alèn.

Rallin maailmanmestari vuosimallia 1985 Timo Salonen kilpaili usein 1970 -luvulla Vihdissä. Vihdin Viuhahduksen hän voitti 1976. Vuonna 1977 hän kilpaili Nummelan lentokentällä sinisellä Fiat 131 Abarth Mirafiorilla. Kuva: Kari Näätänen.

Rallin maailmanmestari vuosimallia 1985 Timo Salonen kilpaili usein 1970 -luvulla Vihdissä. Vihdin Viuhahduksen hän voitti 1976. Vuonna 1977 hän kilpaili Nummelan lentokentällä sinisellä Fiat 131 Abarth Mirafiorilla. Kuva: Kari Näätänen.

 

– Muistan varsinkin vuoden 1976 Vihdin Viuhahduksen, voitin kilpailun 0,1 sekunnin erolla ennen Timo Mäkelää. Mäkelä hallitsi maastoajoja tuohon aikaan ja hänelle tappio otti lujille. Itse asiassa muutama vuosi sitten tapasin Mäkelän Timon ja muistelimme juuri tätä vuoden 1976 Vihdin Viuhahdusta, kaivelee muistilokeroitaan rallin vuoden 1985 maailmanmestari Timo Salonen.

– Voitin Vihdin Viuhahdusta edeltäneenä päivänä Salossa Salora -rallin. Muistan, kun rallin jälkeen mietimme huoltoporukan kanssa, ajetaanko kotiin Riihimäelle vai pysähdytäänkö Vihtiin ja ajetaanko Viuhahdus. Sitten tulimme siihen tulokseen, että ajetaan Vihdissäkin, kun ralli sujui niin hyvin. Onneksi pysähdyttiin Nummelaan, Viuhahduksen voitto oli hyvä saavutus. Voitin rallimiehenä maastoajojen erikoismiehet.

Salonen kilpaili Vihdissä vuonna 1976  maahantuojan Datsun 160 J -autolla Kyseessä oli coupe -mallinen ralliauto, jossa ohjaus oli meikäläisittäin väärällä puolella. Ajoin samanlaisella autolla kahdesti Jyväskylän Suurajoissa kuudenneksi.

Timo Mäkelä kilpaili Sunbeam Impillä.

– Hyvin se Datsunkin kulki Nummelan lentokentällä. Muistelisin radalla olleen pitkiä suoria, joissa sain kelattua hyvän vauhdin, kaivelee muistilokeroitaan ralliautoilun vuoden 1985 maailmanmestari Timo Salonen.

Mirafiorilla seuraavana vuotena

Vuonna 1977 Vihdin Viuhahduksessa nähtiin huippukuljettajia huippukalustolla. Ford Escortilla kilpaili myöhemmin rallicrossin Euroopan mestaruuden voittanut Seppo Niittymäki. Lähtöviivalla olivat myös Timo Salonen ja toinen rallimestari Markku Alèn.

Markku Alèn kilpaili Vihdissä tehtaan Fiat 131 Abarth Mirafiorilla.Tehtaan auto oli Suomessa, koska Fiat testasi ahkerasti ennen Jyväskylän MM-rallia. Alèn aloitti ammattilaisuransa Fiat -konsernin palveluksessa vuonna 1974 ja seuraavana vuotena hän voitti uransa ensimmäisen MM -rallin Portugalissa. Mutta miksi Alèn kilpaili vuonna 1977 Vihdin Viuhahduksessa?

– Fiat toi Mirafiorin ralleihin keväällä 1976. Tehdas ei kuitenkaan halunnut ajaa vielä tuolloin täysipainoisesti MM -ralleja, tarkoituksena oli aloittaa MM -kilpailuiden kiertäminen vuoden 1977 alussa. Olin jäämässä ilman autoa Jyväskylän Suurajoihin, mutta avuksi tuli Fiatin silloinen maahantuoja Autonovo Oy, joka kuului Hankkija -yhtymään, muistelee kuljettajien Fia Cupin eli rallin epävirallisen maailmanmestaruuden vuonna 1978 voittanut Markku Alèn.

– Autonovon toimitusjohtaja, kauppaneuvos Esko Metsäkonkola oli myötämielinen rallille ja hän innostui kysymään Mirafioria vuoden 1976 Suurajoihin. Autonovo ja tehdas jakoivat kustannukset, ja Fiat lähetti muutaman mekaanikon, yhden huoltoauton ja varaosia. Tehtaan apu oli aika vähäistä, Autonovon osaavat mekaanikot hoitivat pääosin autoa.

Vuoden 1976 Jyväskylän Suurajot päättyivät Markku Alènin voittoon. Tuo kilpailu oli siemen Autonovo Oy:n rallitallin syntymiselle.

– Suurajo -voiton jälkeen Autonovo halusi hyödyntää kilpailumenestyksen. Hankkija lanseerasi tarjouksen: osta leikkuupuimuri, niin saat merkittävästi alennusta uudesta Mirafiorista. Kampanja oli menestys, Autonovo laski Suurajo -voiton ansiosta myyneensä 700 uutta Mirafioria. Esko Metsäkonkola lähetti viestin rallimenestyksen vaikutuksesta automyyntiin Fiatin pääkonttorille Torinoon. Autonovo perusti rallitallin, maahantuoja vuokrasi tehtaalta muutaman kilpurin. Niitä sitten ajoivat eri kilpailijat.

Kiitollisuuden velassa

Markku Alèn kertoo olleensa kiitollisuuden velassa Autonovolle ja Esko Metsäkonkolalle.

– Metsäkonkolan Esko halusi, että Fiat saa Suomessa näkyvyyttä autourheilun avulla. Siksi maahantuojan rallitiimi kiersi SM -ralleissa, mutta myös kansallisissa ralleissa. Ja juuri näkyvyyden saamiseksi osallistuin myös maastoajoihin, nykyisiin rallisprintteihin, jos vain aikatauluun sopi. Vaikka ajoinkin rallin MM-sarjaa ja varsinainen työ oli MM -sarjassa, lähdin Suomessa eri kilpailuihin mukaan, jos vain Esko minua pyysi.

– Tämän vuoksi minäkin ajoin Vihdin Viuhahduksissa. Muistelisin, että kaksi-kolme kertaa Nummelan lentokentällä kilpailin. Kilpailumenestystäni en muista lainkaan. Nummelan lentokentällä ajoin myös rallia, lentokentällä oli monena vuotena Hankirallin erikoiskoe.

Kun Markulle muistuttaa, että maahantuojan Fiat 131 Abarth Mirafiorilla vuonna 1977 Vihdin Viuhahduksessa kilpaili myös Timo ”Löysä” Salonen, Mr. Maximun attackina tunnettu rallimestari kysyy välittömästi ”kai mä Löysän voitin”.

Ja voittihan Markku. Alèn oli nopein vuoden 1977 Vihdin Viuhahduksessa.

Markku Alènilla on myös vaikutusta siihen, miksi Datsunilla vuoden 1976 Vihdin Viuhahduksen voittanut Timo Salonen kilpaili vuotta myöhemmin Nummelassa Fiatilla.

– Kun Autonovo perusti rallitallin, Fiatin tallipäällikkö Daniele Audetto kysyi minulta, kuka olisi Suomessa sellainen lahjakkuus jolle voitaisiin antaa auto. Minä sitten suosittelin Salosen Timoa. Pitihän Riihimäen miestä auttaa, Alèn nauraa.

Fiatilla huipulle

Timo Salonen kilpaili, kiitos Markku Alènin suositusten, vuosina 1977-1978 Fiatilla Suomessa, ja myöhemmin myös ulkomailla. Salonen ajoi Fiatilla menestyksekkäästi nousten rallimaailman huipputasolle.

– Sain maahantuojalta auton. Ajoin SM -ralleja sekä joitakin kansallisia ralleja sekä maastoajoja. Maahantuojan autolla ajoin 1977 Suurajoissa toiseksi ja sen tuloksen myötä Fiatin tehdastalli pyysi ajamaan myöhemmin samana syksynä Kanadaan MM -ralliin. Se oli elämäni ensimmäinen ralli ulkomailla ja heti mentiin MM -kilpailuun. Kilpailu päättyi hyvin, voitin rallin, kertoo talvet pääosin Espanjassa viettävä Timo Salonen.

Teksti Eero Wihuri

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rallisprint