Rallisprint 02.12.2018

Rallisprint tekee paluun Mikkeliin

Tomi Hallia. Kuva: AKK/Taneli Niinimäki

Rallin SM -osakilpailuiden järjestysvastuun siirryttyä vuorovuosittain tapahtuvaksi, Vaakuna-Rallia ei tulevana talvena Mikkelissä ajeta.

Hiljaiseksi talvi ei kuitenkaan autourheilukilpailujen suhteen jää – Mikkelin Urheiluautoilijat ry on saanut järjestettäväkseen Rallisprintin SM-osakilpailun. Kilpailu ajetaan maaliskuun toisena lauantaina Löydön Kartanon ympäristössä.

– Todella hienoa, että pääsemme jälleen tekemään yhteistyötä MikUA:n kanssa. Kilpailun järjestäminen Kartanon alueella on iso asia koko kylälle ja vireä kyläyhdistys tuleekin olemaan mukana järjestelyissä erittäin mielellään, Löydön Kartanoa luotsaavat Aila ja Heikki Alanko toteavat innostuneesti.

Rallisprintin SM-sarjassa kaudella 2019 ajetaan kuusi osakilpailua, kaksi lumella, kaksi asfaltilla ja kaksi soralla – Mikkelissä lumella ajettava kilpailu on järjestyksessään toinen osakilpailu. Sarjassa kilpaillaan niin 2- kuin 4-vetoisten Suomen mestaruudesta, Rallisprintin Suomen Juniorimestaruudesta sekä Senioreiden, Naisten, Nuorten sekä V1600-luokan Suomi Cup-mestaruuksista.

– Mikkelissä ei ole ajettu rallisprinttiä lähes 20 vuoteen, joten olemme kyllä aika innoissamme, tuumaa tapahtuman järjestelytoimikunnan puheenjohtajana toimiva Aulis Ahonen ja jatkaa:

– On aivan loistavaa, että pääsemme sitä järjestämään noin mahtavissa puitteissa, mitä Löydön Kartano ja sen lähiympäristö tarjoaa. Tulemme järjestämään kilpailun yhteydessä myös VIP -tilaisuuden, ja sen lippujen myynti on tarkoitus päästä aloittamaan jo tämän vuoden puolella.

Reitin on suunnitellut MikUA:n Jari Jakonen. Reitillä on pituutta hieman reilut kolme kilometriä, josta osa on tuttua Vaakuna-Rallin erikoiskoetta.

– On isoa ja pientä tietä – sanoisin, että reitti on erittäin haastava, lupaa Jakonen.

– Kilpailuun on vielä reilusti aikaa, työt on jo kuitenkin pitänyt aloittaa ja tästä eteenpäin valmistelujen tahti alkaa sitten kiihtyä, kertoo kilpailun johtajana toimiva Jarno Neuvonen.

– Kaikki suunnitelmat on valmiina, kisasta saadaan oikein mukavan kompakti paketti, niin kilpailijoiden kuin katsojienkin näkökulmasta katsottuna.

Teksti: Minna Hänninen

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rallisprint