Ralli 06.10.2016

Rallin Suomen juniorimestaruussarjassa luvassa jännittävä finaali

Rallin Suomen juniorimestaruussarjan kärjessä ovat tasapistein Jarko Mäkelä ja Olli Pollari (kuvassa). Kuva: Toni Ollikainen

Rallin Suomen Juniorimestaruussarja saadaan päätökseen tulevana viikonloppuna, kun Lapua isännöi kauden finaalia, josta odotetaan harvinaisen jännittävää.

Lauantaina Lapualla järjestettävä Rallin Suomen juniorimestaruussarjan kauden päätös tulee olemaan varsinainen jännitysnäytelmä, sillä neljän osakilpailun jälkeen sarjan kärjessä ovat tasapistein, 58, Jarko Mäkelä ja Olli Pollari. Vain kahden pisteen päässä kaksikosta on Henri Hokkala, jonka perässä Antton Laurén ja Hannu Välimäki jakavat niinikään saman pistesaaliin kerättyään molemmat 52 pistettä.

Kaikki SM-mitalisijat ovat siis vielä avoinna ennen lauantain finaalia ja myös mestaruuteen on mahdollisuudet useammalla kuljettajalla. Sarjan loppupisteisiin lasketaan jokaisen ajajan neljän parhaan osakilpailun tulos.

– Sarjasäännöt osoittavat toimivuutensa, kun sarjan mestaruuteen on realistiset mahdollisuudet viidellä kilpailijalla, jotka kaikki kilpailevat eri luokissa! AKK:n rallin lajipäällikkö Henrik Frank iloitsee.

Jaako Mäkelä. Kuva: Toni Ollikainen

Jaako Mäkelä. Kuva: Toni Ollikainen

– Silmiinpistävää on myös se, että edullisemmalla kilpailukalustolla pystyy kilpailemaan sarjan mestaruudesta tasapäin tehokkaampien autojen kanssa huomioiden kuitenkin luokkasijoitus, Frank lisää.

Nykyisessä konseptissaan Rallin Suomen Juniorimestaruussarjaa on ajettu kolme kautta. Se tarjoaa mahdollisuuden kilpailla mestaruudesta kaikille AKK:n myöntämän junioriluokan kilpailijalisenssin omaaville kilpailijoille. Yhteensä tänä vuonna juniorisarjan lähtöviivalle on asettunut 79 kuljettajaa.

– Pääasiallisesti olemme tyytyväisiä sarjan tilanteeseen. Vaikka kilpailijamäärät kokonaisuutena ovat pienentyneet, ennen kaikkea loppukautta silmälläpitäen, voidaan sarjaluokkien kilpailijamääriin olla tyytyväisiä, Frank toteaa.

Junioreiden SM-kausi starttasi jo tammikuussa. Kaksi osakilpailu ajettiin talvella ja kolme kesällä. Kuva: Toni Ollikainen

Junioreiden SM-kausi starttasi jo tammikuussa. Kaksi osakilpailu ajettiin talvella ja kolme kesällä. Kuva: Toni Ollikainen

Rallin Suomen Juniorimestaruussarjan lisäksi myös Rally Trophy ja Nuorten Cup ovat säilyttäneet kilpailijamääränsä verrattain tasaisena kauden loppuun asti.

– Nuorten luokan kilpailijoiden kasvava määrä on erittäin positiivista ja tuo kaivattua jatkuvuutta lajillemme, Frank päättää.

Nuorten Suomen Cupissa on kauden aikana ollut mukana 20 kilpailijaa. Kahden kärki on selvästi erottunut ennen finaalia. Pistelistan ykkösenä paistattelee Joonas Huovinen 63 pisteellä ennen 59 pistettä kerännyttä Nico Valkosta. Pronssisijasta sen sijaan on odotettavissa kunnon taistelua Lapualla, kun vain yksi piste erottaa Arttu Lähdeniemeä (31 pistettä) ja Aleksi Röyhkiötä (30 pistettä).

Lapualla kisataan myös Naisten Cupin ja Rally Trophyn kauden viimeinen osakilpailu. Naisten Cupissa Minna Irtolla on 27 pistettä, Marika Nurmella 22 pistettä ja Sanna-Kaisa Tiilikka on kerännyt itselleen 15 pistettä.

Rally Trophya pitää nimissään tällä hetkellä Pasi Laaksomaa pistein 65,34, toisena on Jarko Mäkelä (56, 52) ja pronssissa on kiinni Lauri Joona (50, 74).

Kaikkien luokkien pistetilanne.

Lapuan Rallin osallistujalista.

Lisätietoa: www.rsjm.fi

La 08.10. LapUA Ralli, Rallin Suomen juniorimestaruussarjan finaali
Ala-Talkkari Areena, moottorirata, Hirvijärventie 16, Lapua
Lähtö klo 11.01 Ala-Talkkari Areenalla 1 minuutin välein.
Kilpailun maali noin klo 17.40.

Teksti: Moottoriurheilu.tv

Jarko Mäkelä taistelee junioreiden suomenmestaruudesta

 

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli