Ralli 28.02.2020

Rallin Suomen Juniorimestaruussarja käy kauden toiseen koitokseen – “Voitosta lähdetään ajamaan”

Verneri Säisä SM Vaakuna-Ralli Mikkelissä. Kuva: Marko Kyöstilä.

Täksi kaudeksi pysyvästi Ralli SM -osakilpailuihin mukaan yhdistetyt Nuorten SM- ja RSJM-luokat aloittivat kautensa edellisessä osakilpailussa, SM Vaakuna-Ralli Mikkelissä. Joensuussa luokkiin on ilmoittautunut mukaan reilut 40 autokuntaa.

Rallin Suomen Juniorimestaruussarjan ensimmäistä osakilpailua hallitsi Henri Taivalantti, joka kolmen viimeisen erikoiskokeen kirillä nosti itsensä voittoon 6,5 sekunnin marginaalilla. Joensuun lauantaihin Taivalantti lähtee varovaisen toiveikkaana.

– Viime kisaan valmistautuminen meni pipariksi, kun makasin kuumessa koko kisaviikon. Nyt ollaan oltu terveenä ja säädetty autoa koko viikko ja sen pitäisi olla ihan iskussa. Voitosta lähdetään siis ajamaan tälläkin kertaa jos vain kaikki osuu kohdilleen, Taivalantti kertoo.

– Testiä ei valitettavasti päästy nyt kuitenkaan ajamaan, kun talvi on mitä on täälläpäin Suomea, joten ne ajetaan sitten kisan ensimmäisellä erikoiskokeella, Taivalantti naureskelee.

Nuorten SM-luokan johdossa Joensuuhun saapuu Verneri Säisä, joka ajoi Mikkelissä ylivoimaiseen luokkavoittoon. Palkintopallin Mikkelissä täydentäneet Markus Heikkinen ja Valtteri Koski ovat myös mukana ja ovat todennäköisesti kovimmat Säisän haastajat Joensuussa.

Teksti: Ralli SM / Viestintä.

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli