Ralli 16.11.2016

Rallin SM-sarjan pisteiden laskeminen muuttuu kaudella 2017

Jussi Lindberg kurvaili Arctic Lapland Rallyssa tammikuussa 2015. Kuva: Taneli Niinimäki.

Ralli SM -sarja nousi kilpailijamääriltään suomen suosituimmaksi rallisarjaksi, ja sen tilanne on lukujen valossa kilpailijamääriltään mitattuna positiivisin lähes vuosikymmeneen. 

Näin ollen sarjan pitkäjänteinen ja maltillinen kehittäminen on tuottanut tulosta ja saaneet kilpailijoilta selkeästi positiivisen vastaanoton.

Myös tulevalle kaudelle 2017 muutokset sarjasääntöihin ovat varsin maltillisia, ja muutokset keskittyvät ennen kaikkea sarjan urheilullisuuden korostamiseen. Suurin muutos aikaisempiin kausiin on osakilpailumäärän lisääntyminen yhdellä, eli kaudella 2017 pisteistä kilpaillaan seitsemässä osakilpailussa, jotka ovat:

26.–28.1.         Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
17.–18.2.         SM Vaakuna-Ralli, Mikkeli
10.–11.3.         Tahko SM-Ralli Nilsiä, Kuopio
19.–20.5.         SM Riihimäki Ralli, Riihimäki
9.–10.6. SM     O.K. Auto -ralli, Kouvola
8.–9.9.             SM Uusikaupunki-ralli
29.–30.9.         Lake City Rally, Tampere

Kilpailjan lopullisiin pisteisiin näistä seitsemästä osakilpailusta lasketaan 5 parhaan + kauden päättävän finaalikilpailun pisteet.

Koska osakilpailuja ajetaan yksi enemmän, näkyy se myös sarjan hallintokuluissa, johon kuuluu mm. Televisiointi- ja viestintäpalvelut. Tämän myötä sarjamaksuihin on kaudelle 2017 tullut korotus. Kilpailijat voivat edelleen rekisteröityä sarjaan ennakkoon, jolloin maksu on hieman pienempi kuin jos kilpailija suorittaa sarjamaksun osakilpailukohtaisesti.

Suuri kilpailija koskeva muutos on tuulilasitarran mainospaikan vapauttaminen kilpailijoiden omaan käyttöön kaudella 2017. Tämän mahdollistaa sarjan yhteistyökumppani Hannu’s Rally Team, joka luovutti mainospaikan kilpailijoiden myytäväksi, ja näin ollen helpottamaan yhteistyökumppanien hankintaa.

Kilpailussa lähtöjärjestys pysyy myös kaudella 2017 kiertävänä, mutta niin että nelivetoiset kilpailijat starttaavat ensimmäisenä kauden kolmessa talvikilpailussa sekä kauden päättävässä osakilpailussa ja kaksivetoiset pääsevät ensimmäisenä reitille kolmessa ensimmäisessä kesäkilpailussa.

Mikäli kilpailija haluaa rekisteröityä sarjaan ja suorittaa sarjamaksun kerralla, tulee sarjan ennakko-ilmoittautuminen suorittaa AKK:n KITI-järjestelmässä 9.1.2017 klo 19.00 mennessä.

Rallin SM-sarjan kauden 2017 sarjasäännöt voit lukea tästä.

Uusimmat

Lisää aiheesta