Ralli 29.08.2018

Rallin SM-sarjan kuopus Aleksi Röyhkiö valmiina Enset-ralliin

Aleksi Röyhkiön tiimin varikkomeininkiä. Kuva: Jarno Saari

Autourheilun juniorimaajoukkueen rallivalmennuksessa oleva Aleksi Röyhkiö täytti kesällä 18 vuotta. Jo ennen ajokortti-ikää kuljettajalupaus pääsi uusien sarjasääntöjen avulla kilpailemaan yleisessä luokassa ja kotimaisella huipputasolla.

Kesäkauden aluksi ylöjärveläinen Renault Twingo -kuljettaja yllätti monet ajamalla kovatasoisessa SM3-luokassa kolmanneksi. Kesän toinen osakisa toi kahdeksannen sijan.

Tulevana lauantaina koittaa kauden kuudes osakilpailu, Enset SM-ralli, joka ajetaan Huittisten ja Sastamalan alueella.

Röyhkiö on valmistautunut tulevaan kisaan huolella, ja muutenkin tiimi on treenannut paljon kesätauon aikana. Takana on myös testikilpailut heinä- ja elokuulta.

– Ennakkotunnelmat on tosi hyvät, koska sain tiistaina paljon hyviä kilsoja AKK Driver Academyn leirillä. Siellä tehtiin ensiksi nuottitreeniä ja paneuduttiin huolella niihin asioihin. Seuraavana päivänä hiottiin ajotatsia kohdilleen hienolla ja teknisellä tiellä, Röyhkiö toteaa.

– Valmennusleiriltä jäi positiivinen maku suuhun ajamisen ja auton suhteen. Nyt vaan hyvät nuotit paperille perjantaina ja sitten seuraavana päivänä lähdetään ajamaan kovaa, Röyhkiö lupaa.

Aleksi Röyhkiö ja hänen Renault-kilpailukalustonsa on esillä Autotalo Pelttarin Huittisten myymälässä kilpailua edeltävänä torstaina. Lisätietoja: Facebook.com/royhkioaleksi

Team Ledilin ilmoittama Röyhkiö ja kartanlukija Jan Lönegren liikkuvat Enset SM-rallin reitillä numerolla 11. Kilpailun reaaliaikainen tulospalvelu löytyy täältä.

Teksti: Jarno Saari

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli