Ralli 27.08.2018

Rallin Nuorten Suomenmestaruus Sami Pajarille

Historian ensimmäinen rallin nuorten luokan Suomen mestari Sami Pajari. Kuva: Hanna Valonen

Laitilan ympäristössä kilpailtiin lauantaina Nuorten sekä Junioreiden SM-sarjan kauden neljäs osakilpailu. Nuorten pistejohdossa kilpailuun starttasivat lahtelaiset, Heinolan UA:ta edustavat 16-vuotias Sami Pajari sekä sarjassa kartturina toimiva isä, Pertti Pajari.

Lauantain kilpailu sujui Opel Astra G CC:n koko kauden luottaneelta kaksikolta mainiosti, sijoitus oli kaiken aikaa kärkikolmikossa, jonka erot olivat vain muutaman sekunnin luokkaa koko päivän. Kun päivän kaikki viisi erikoiskoetta oli ajettu, voitiin todeta kilpailun voiton irronneen 1,4 sekunnin erolla Renault Meganella ajaneeseen kaksikkoon Walle Pajuoja (LaihUA) – Jeremias Salomäki (PoKyUA).

Kaudella aiemmin saavutettu pistepotti, yhdellä kakkossijalla ja kolmella voitolla riitti varmistamaan Pajareille historian ensimmäisen Nuorten Suomenmestaruuden, sillä aiempina vuosina sarjassa on ajettu CUP-arvosta.

Jo talven alussa kaksikko jätti nimensä kotimaisen autourheilun historiankirjoihin, olemalla ensimmäisiä, jotka ovat voittaneet niin CUP-osakilpailun kuin SM-osakilpailunkin. Kaudella 2019 Sami Pajarin suunnitelmissa on tähdätä yleisen SM-sarjaan ja sen timanttiakin kovempaan SM-3 luokkaan.

Teksti: Jani Seppälä

 

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli