Ralli 13.11.2017

Rallin Naisten luokan Suomen Cupin mestari Sanna-Kaisa Tiilikka: “Tiesin jo lapsena, että minusta tulee autourheilija”

Anna-Kaisa Tiilikka tiesi jo nuorena tyttönä, että hänestä tulee autourheilija. Kuva: Reijo Kärkkäinen

Seinäjoen Sanna-Kaisa Tiilikka hurahti autourheiluun jo aivan nuorena tyttönä. Tänä vuonna hän nappasi rallin naisten Cup-mestaruuden jo ennen viimeistä osakilpailua ja kävi sen jälkeen haastamassa mieskuljettajia.

Etelä-Pohjanmaan Urheiluautoilijoiden Sanna-Kaisa Tiilikka tiesi jo nuorena, mitä aikoo tulevaisuudessa tehdä.

– Autourheilu on ollut elämässä jo pienestä saakka. Perheeni ja sukuni on harrastanut autourheilua aina. Ensimmäisissä kisoissa olen ollut mukana jo vauvaikäisenä. Jo todella nuorena, kun seurasin lajia vierestä, tiesin, että tuolla minäkin vielä joku päivä ajan. Heti kun ikä sen salli, aloitin ajamisen rallisprintin nuorten luokassa, Tiilikka kertoo.

Tänä vuonna Tiilikka kiersi yhdessä veljensä Jussi-Pekan kanssa pääasiassa ralleja. Myös yhden rallisprintin hän ajoi syksyllä.

– Kulunut kausi sujui uskomattoman hyvin. Viime syksynä siirryttiin takavetoisesta autosta etuvetoiseen ja tänä vuonna jatkettiin sen salojen opettelua. Talven osakilpailut sujuivat hyvin ja meillä oli mukavat lähtökohdat kesän sorakisoihin. Kesän ensimmäinen sarjaosakilpailu alkoi hyvin, mutta päättyi oman virheeni vuoksi keskeytykseen renkaan rikkoutuessa. Tämä jäikin onneksi ainoaksi keskeytykseksi tällä kaudella.

Kaudella 2017 Sanna-Kaisa Tiilikka oli täysin ylivoimainen rallin naisten Cup-sarjassa. Kuva: VK-Rallikuvat

Rallin Naisten Cup-mestaruuden varmistuttua jo ennen viimeistä osakilpailua, Tiilikka päätti ajaa kaksi rallia Pohjanmaalla.

– Näissä kisoissa mittasimme vauhtia miesten joukossa ja hyvin vauhti riittikin, sillä saatiin jätettyä monta mieskuljettajaa taakse ja kotiinviemisiksi niistä tulikin luokkasijat yksi ja kaksi! Kauteen voi siis olla todella tyytyväinen!

Ensi kausi on vielä naisen osalta hieman auki.

– Luultavasti jokin sarja kierretään, joko naisten tai junnujen puolella.

Tiilikan ajoja voi seurata tiimin Facebook-sivulla Tiilikka Rally Team

Teksti: AKK naistyöryhmä / Naiset autourheilussa

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli