Ralli 23.01.2019

Rallin MM-sarjan 1/13 osakilpailu: Monte Carlo 24.-27.1. Suomalaisten ennakkotunnelmat ja kisafaktat

Jari-Matti Latvala. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Rallin MM-sarjan avausosakilpailu ajetaan Monte Carlossa tulevana viikonloppuna. Perinteiseen kauden avauskilpailuun Suomesta osallistuu neljä kuljettajaa. WRC-tallien kuljettajista suomalaisia värejä edustavat Toyotan Jari-Matti Latvala, M-Sport Fordin Teemu Suninen ja Citroenille siirtynyt Esapekka Lappi. WRC 2 Pro -luokassa kilpailuun osallistuu Skoda Motorsportin Kalle Rovanperä.

Hallitsevana kuljettajien maailmanmestarina reitille lähtee jälleen ranskalainen Sebastien Ogier. Huolimatta tutusta lähtönumerosta, Ogierin talli on vaihtunut Lapin tapaan Citroeniin, jonka värejä hän edusti viimeksi kaudella 2011. Uusissa talleissa Monte Carlossa nähdään myös Kris Meeke Toyotalla ja rallin yhdeksänkertainen maailmanmestari Sebastien Loeb Hyundailla.

Tänä vuonna Monte Carlon MM-ralliin WRC-autoilla osallistuvista kuljettajista kyseisen kilpailun voittoon aiemmin ovat pystyneet ainoastaan Ogier ja Loeb. Ogierilla on nyt mahdollisuus tavoittaa Loeb voittotaulukossa, sillä Loebilla voittoja on seitsemän ja Ogierilla kuusi.

Lisäksi Loebilla on mahdollisuus nousta Walter Röhrlin ohi kaikkien aikojen eniten Monte Carlon erikoiskoevoittoja saavuttaneeksi kuljettajaksi, mikäli hän ajaa vähintään seitsemälle erikoiskokeella pohja-ajan tulevana viikonloppuna.

Hyundain tiimissä Loebin lisäksi ajavat viime kauden MM-sarjassa toiseksi tullut Belgian Thierry Neuville sekä norjalainen Andreas Mikkelsen. M-Sport Fordilla Sunisen tallikaverina jatkaa Walesin Elfyn Evans. Fordin rattiin Monte Carlossa hyppää myös ruotsalainen WRC 2 -mestari Pontus Tidemand. Toyotalla Latvalan ja Meeken lisäksi ajaa kauden alla suurimmaksi mestarisuosikiksikin arvioitu virolainen Ott Tänak.

Teemu Suninen. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool

Teemu Suninen, Ford Fiesta WRC #3, M-Sport Ford World Rally Team 

– Olen todella innoissani uuden kauden kynnyksellä. Odotukseni ovat korkeammalla kuin koskaan. Olemme päässeet ajamaan paljon testikilometrejä ja tunnen oloni valmistautuneeksi. Sekä minä, että Elfyn pääsimme ajamaan vuoden vaihteen molemmin puolin, joten kaiken kaikkiaan valmistautuminen on ollut parempaa kuin koskaan.

– Auto tuntuu tosi hyvältä ja helpolta ajaa. Se on hyvä, kun miettii Montea, joka on ralli, jossa kuljettajat tekevät isoimman eron. Rallin aloittaminen kahdella yöpätkällä on aina iso haaste, ja meidän täytyy olla hereillä. Olisi hieno aloittaa ralli hyvällä pätkäajalla, ja siihen tähtäämme.

– Käytämme samoja nuotteja kuin viime vuonna ja täytyy sanoa, että valmistautuminen Markon (kartanlukija Salminen) kanssa on sujunut todella hyvin. Kaikki on sujunut täydellisesti ennen kauden alkua ja toivon, että sujuu jatkossakin, kun pääsemme ensimmäistä kertaa kuuluisaan ralliin WRC-autolla.

Jari-Matti Latvala ja Miikka Anttila. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool

Jari-Matti Latvala, WRC, Toyota Yaris WRC #10, Toyota Gazoo Racing WRT

– Kartanlukijani Miikka Anttilan kanssa olemme aloittamassa kolmattatoista yhteistä täyttä rallin MM-kautta. Meillä on paljon motivaatiota taistella rallien voitoista, ja ehkä kuljettajien maailmanmestaruudestakin, se on toki isoin haave edelleen. Viime vuonna kauden toinen puolikas oli meille todella hyvä. Jos pystymme jatkamaan samalla mallilla, meillä pitäisi olla hyvät mahdollisuudet. Tiedämme auton olevan luotettava ja nopea, joten on kuskien tehtävä ottaa siitä kaikki irti. Olen pystynyt ajamaan molemmilla kerroilla podiumille Montessa Toyotalla, ja ideaalitilanne olisi jatkaa tuota putkea. Kaiken avain kuitenkin on ajaa puhdas viikonloppu ja minimoida virheet.

Esapekka Lappi (oik.) ja Janne Ferm. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool

Esapekka Lappi, WRC, Citroen C3 WRC #4, Citroen Total WRT

– Olen tyytyväinen testeihimme, sillä pääsimme kokeilemaan kaikkia muita pintoja paitsi täysin kuivaa asfalttia. Löysimme tiimin kanssa autoon säädöt, jotka sopivat minulle ja tuntuivat mukavalta autossa. Silti Monte on huikea haaste. Se on ralli, johon täytyy suhtautua suurella kunnioituksella. Etenkin siksi, että ralli ei ole oikeastaan koskaan samanlainen kuin aiemmin, koska olosuhteet muuttuvat jatkuvasti. Toivon, että olen kerännyt tarpeeksi kokemusta voidakseni taistella lähellä kärkeä. Viiden kärkeen sijoittuminen olisi hyvä kauden alku minulle.

Kalle Rovanperä (oik.) ja Jonne Halttunen. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool

Kalle Rovanperä, WRC 2, Skoda Fabia R5 #30, Skoda Motorsport

– Fiilis ennen kisaa on ihan hyvä. Testien toisena päivänä olosuhteet olivat Montelle ominaiset. Oli jäätä, kuivaa asfalttia ja kaikkea mahdollista. Viime vuodesta on varmasti apua, kun on kokemusta teistä ja olosuhteista. Erikoiskokeet kaiken kaikkiaan ovat siistejä, eikä reitti ole viime vuodesta kauheasti muuttunut. Sunnuntaina ajettava Turinin pätkä on erityisen mukava erikoiskoe. Viime vuodesta parannettavaa on vain yksi sija, joten sitä haetaan.

Monte Carlon MM-ralli 2019: Kuljettajilla legendaarisen haastavat olosuhteet

Monte Carlon MM-rallin on asfalttipäällysteellä ajettava kisa. Silti sitä ei voi laskea puhtaisiin asfalttiralleihin, sillä sen olosuhteet voivat muuttua minuuteissa aivan muuksi. Lumi, vesi, jää ja vuoriston tuomat olosuhteet pistävät kuskit lujille heti kauden alkumetreistä lähtien.

Monte Carlossa eniten voittoja saavuttanut suomalainen on Toyota Gazoo Racing WRT:n tallipäällikkö Tommi Mäkinen, joka on voittanut rallin neljästi. 2000-luvulla rallin ovat suomalaisista voittaneet myös Marcus Grönholm ja Mikko Hirvonen. Hirvosen voitto vuonna 2010 tuli Monten ollessa IRC-sarjan osakilpailu.

Monte Carlossa ajetaan neljän päivän aikana 16 erikoiskoetta. Yhteismittaa erikoiskokeille kertyy 323,83 kilometriä. Torstaina, rallin avauspäivänä ralli aloitetaan vasta illalla 20.38 Suomen aikaa. Torstaina ajetaan kaksi erikoiskoetta. Perjantaina ohjelmassa on kuusi erikoiskoetta, jotka koostuvat kolmesta kahteen kertaan ajettavasta erikoiskokeesta. Perjantaina erikoiskoekilometrejä kertyy 125,12 kilometriä.

Lauantaina ohjelmassa on neljä erikoiskoetta, jotka koostuvat kahdesta kahteen kertaan ajettavasta erikoiskokeesta. Lauantain erikoiskokeiden yhteismitta on 93,38 kilometriä.

Rallin ratkaisut sunnuntaina tehdään neljällä erikoiskokeella, joiden yhteismitta on 63,98 kilometriä. Lauantain tapaan sunnuntaina ajetaan kaksi erikoiskoetta kahteen kertaan. Rallin päättävä Power Stage alkaa kello 13.18 Suomen aikaa.

Kilpailun kotisivuille tästä
Kilpailuun ilmoittautuneiden listaan tästä
Kilpailun reittiaikatauluun tästä

Erikoiskokeiden määrä: 16
Erikoiskoekilometrejä: 323,83 km
Kilpailun kokonaispituus: 1366,43 km

VIDEO: Kolmoisvoitto Suomeen 1986!

Alla olevasta videosta voit palata 33 vuoden takaisiin Monte Carlon tunnelmiin, kun suomalaiset ottivat rallin kolmoisvoiton vuonna 1986! Ykkönen oli Henri Toivonen, toinen Timo Salonen ja kolmas Hannu Mikkola.

Valtteri Bottaksella rallidebyytti Rovaniemellä

Valtteri Bottas ja Timo Rautiainen pääsivät testaamaan WRC-ralliautoaan alkuviikosta. Kuva: Paul Harris.

F1-kuljettaja Valtteri Bottas tekee tulevana viikonloppuna rallidebyyttinsä Rovaniemellä ajettavassa Ralli SM -sarjan avausosakilpailussa, Arctic Lapland Rallyssa. ”Flying Finn – Tehtävä Tunturissa” -nimellä kulkevassa haasteessa Bottaksen kartanlukijana toimii rallin kaksinkertainen maailmanmestari Timo Rautiainen.

– Tämä on ainutlaatuinen tilaisuus tutustua ralliautoilun maailmaan, kiitokset kaikille jotka tekevät sen mahdolliseksi. Kokemus on minulle täysin uusi, eikä WRC-autostakaan ole aiempaa tuntumaa. Silti, kilpa-autoilija kun olen, niin aina mennään täysillä, oli laite mikä tahansa, kertoo hyväntuulinen ja odottavainen Bottas.

Bottas nauttii Arctic Lapland Rallyssa maailmanmestaritason kartanluvusta, sillä viereen hyppää Marcus Grönholmin kanssa kaksi maailmanmestaruutta voittanut Timo Rautiainen. Rautiaista ei olla totuttu näkemään muiden kuin Grönholmin kyydissä, mutta nyt avautunut tilaisuus sai hänet tekemään ainakin väliaikaisen paluun kartanlukijaksi.

– Olen istunut elämäni aikana ainoastaan kolmen kuljettajan kyydissä, mutta tehtävän mielenkiintoisuus sai tarttumaan haasteeseen. Uskon, että testeissä saamme Valtterin kaltaiselle taitavalle ratinpyörittäjälle hyvän perusrutiinin ajamiseen. Haaste tulee toki vastaan, kun opettelemme nuotituksen ja nuoteista ajamisen samalla, sanoo Rautiainen.

Tehtävä Tunturissa on AKK:n Flying Finn -konseptin seuraava harppaus

Flying Finn -konseptin alle rakentunut suomalainen autourheilijapolku on tuottanut maailmalle osaavia suomalaisia autourheilun huippuja. Valtteri Bottaksen ”Tehtävä Tunturissa” -haaste on osa tätä kokonaisuutta. Flying Finn -kuljettaja itse kiihdyttää kilpailuun sinivalkoisella, siipitunnuksilla varustetulla autolla, jonka ilme tullaan paljastamaan myöhemmin.

– ”Flying Finn –  Tehtävä Tunturissa” on mahtava avaus autourheilukaudelle 2019 ja jatkoa viime kesänä nähtyyn ”Flying Finns – Haaste Taivaalla” -lentonäytökseen. Flying Finn -teema kulkee AKK:n tapahtumissa mukana tänä vuonna Neste Rallia myöten ja kausi huipentuu syyskuun alussa kartingin MM-kisoihin, Flying Finn Raceen. Toivomme Valtterille hienoa rallikokemusta ja yleisölle tervetuloa kannustamaan Ralli SM -kauden ikimuistoiseen avaukseen, summaa AKK:n markkinointiviestintäpäällikkö Rita Pasanen.

Lisätietoja Flying Finn -konseptista: www.flyingfinn.fi
Lisätietoja Ralli SM -sarjasta: www.rallism.fi

Tapio Mäkinen veljensä jalanjäljille Monte Carloon

Tapio Mäkinen (oik.), Kari Temosen ja Triumph TR3. Kuva: Tapio Mäkisen tiedotus.

Rallilegenda Timo Mäkisen veli Tapio Mäkinen osallistuu yhdessä Kari Temosen kanssa 22. Monte Carlon Historic-ralliin Timo Mäkisen ensimmäisellä ja alkuperäisellä ralliautolla Triumph TR3:lla. Ralli ajetaan 30.1.-6.2.

Tapio Mäkinen täytti taannoin 70 vuotta ja koki perheen kesken vietetyillä syntymäpäiväjuhlillaan suuryllätyksen: Mäkisen lapset ilmoittivat hänet Monte Carlon Historic-ralliin. Ja ei ihan millä menopelillä tahansa. Ajokkina on Tapion isoveljen Timo Mäkisen ensimmäinen ralliauto Triumph TR3. Mäkisen ja hänen kartanlukijansa Kari Temosen osallistuminen sai vahvistuksen viime marraskuun puolivälissä. Temonen on osallistunut Monte Carlon Historic-ralliin kartanlukijana jo kolmasti aiemmin.

Kun isoveli Timo ajoi itseään ja Suomea tunnetuksi maailmalla, muutamiin autokilpailuihin harrastusmielessä 60- ja 70-lukujen taitteessa osallistunut Tapio otti samanaikaisesti vastuun Mäkisten perheyrityksen hoitamisesta.

– Aivan fantastinen lahja. Syntymäpäivilläni lapseni kaivoivat esille Alastaron moottoriradan ratavarikolta otetun valokuvan, jossa heidän mielestään olin viimeksi ollut rennon näköinen. He ilmoittivat, että haluavat samanlaisen ilmeeni takaisin, ja siksi hankkivat minulle kartanlukijan, hoitivat ilmoittautumisen ja huollon 22. Monte Carlon Historic-ralliin 2019.

Tapio kertoo, että hän ei ole koskaan aikaisemmin ollut Monte Carlon rallissa eikä edes F1-kilpailua siellä seuraamassa. Työ vei Timo Mäkisen kulta-aikana Tapiolta kaiken ajan.

– Olen kuullut, että kysymyksessä hieno ja rallin vanhoja perinteitä kunnioittava tapahtuma. Kilpailu ajetaan vuosien 1955-1980 välisen ajan säännöillä. Ja ralliin pääsee mukaan vain automalleilla, joilla kyseisenä ajanjaksona Monte Carlon ralliin on aikoinaan osallistuttu.

Tapion veli Timo voitti Monte Carlon rallin vuonna 1965. Hän sanoo, että samaan ei tällä kertaa pyritä. Päätavoite on ajaa rallin maaliin.

– Koen tulevan kilpailun arvokkaana kulttuuritapahtumana, jota suuresti kunnioitan. En ole Merialpeilla ajanut juuri mitään koskaan. Joskus turistireissulla jotain. On kiva päästä kokemaan veljeni kulta-aikakauden tunnelmaa autolla, jolla hän aloitti rallin ajamisen. Lähdemme tukemaan hienon rallitapahtuman kulttuuria, Tapio muistuttaa.

Lisätietoja: Rallye Monte-Carlo Historique
Teksti: Marko Mäkinen

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli