Ralli 03.12.2018

Rallin MM-sarja palaa Ylen kanaville: ”Saamme parhaan mahdollisen näyttämön”

Jari-Matti Latvala vauhdissa vuoden 2018 Neste Rallissa. Kuva: Toni Ollikainen/AKK.

Rallin MM-sarjan televisiointioikeudet siirtyvät Ylelle kaudesta 2019 alkaen. Sopimus on kestoltaan 2+2 vuotinen, mikä tarkoittaa osapuolten optiota kahdesta jälkimmäisestä vuodesta.

Ralliautoilun kuninkuusluokka palaa Ylen kanaville, kun rallikausi 2019 käynnistetään tammikuussa Monte Carlon MM-rallilla. Kahdentoista vuoden tauon jälkeen rallin MM-sarjaa voi seurata Ylen vapailta kanavilta. Ylellä rallin paluu nähdään merkittävänä lisänä.

– Ralli on suomalaisittain perinteinen ja erityisesti nuoria kiinnostava laji, joka täydentää erinomaisella tavalla Ylen urheilutarjontaa. Sarjassa ajaa monta mahdollista tulevaa suomalaista maailmanmestaria, uusia tähtiä ja kokeneempia menestyjiä. Oikeushankinnalla olemme varmistaneet, että rallikansa saa seurata suosikkilajiaan vapaasti katsottavilla kanavilla, kertoo Yle Urheilun päällikkö Panu Pokkinen Ylen tiedotteessa.

Sopimuksen pituus on 2+2 vuotta. Kahden ensimmäisen vuoden jälkeen osapuolet voivat vahvistaa sopimuksen jälkimmäiset kaksi vuotta.

Myös Suomen MM-rallin eli Neste Rallin organisoinnista vastaavan AKK Sports Oy:n toimitusjohtaja Tatu Lehmuskallio näkee yhteistyön tärkeänä. Vuonna 2020 Suomen MM-rallilla on edessä 70-vuotisjuhlakilpailu, jonka suomalaiset rallin seuraajat pääsevät todistamaan vapailta kanavilta.

– Rallin MM-sarja on suomalaisittain erittäin merkittävä. Meillä on joukko huippukuljettajia taistelemassa MM-pisteistä, Tommi Mäkisen luotsaama WRC-talli ja Suomen suurin vuosittainen urheilutapahtuma, Neste Ralli. Uusi mediaoikeussopimus nostaa MM-sarjan näkyvyyden sille korkealle tasolle, jonne se urheilullisesti kuuluu. Uskomme, että Yle panostaa sarjan tuotantoon tunnetulla osaamisellaan ja volyymillä, mikä on jo tuttua ralliradiosta. Pyrimme hyvällä yhteistyöllä rakentamaan Suomen osakilpailusta kansallisesti merkittävän kokonaisuuden ja alleviivaamaan tapahtuman merkityksellisyyttä. Vuonna 2020 ajetaan rallin 70. juhlakilpailu ja nyt saamme sille parhaan mahdollisen näyttämön, arvioi Lehmuskallio.

Teksti: Neste Ralli / Viestintä

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli