Rallisprint 18.08.2017

Rallin maailmanmestari Timo Salonen saavutti uransa ensimmäiset rallin ja rallisprintin yleiskilpailuvoitot Vihdissä

Timo Salonen Vihtirallissa 1976. Kuva: Vihdin Urheiluautoilijoiden arkisto/Tenho Öblom

Veikkoinkorvessa 2.9. virallisen Suomi 100 -itsenäisyyden juhlavuoden rallisprintin järjestävällä Vihdin Urheiluautoilijoilla on kunniakkaat perinteet kilpailuiden järjestäjänä. Vihdissä on kilpaillut paljon rallin, rallicrossin ja kartingista formula ykkösiin ponnistaneita huippukilpailijoita.

Timo Salonen tunnetaan rallin vuoden 1985 maailmanmestarina ja Jyväskylän MM-rallin kaksinkertaisena voittajana. Uransa alkumetreillä 1970-luvulla Riihimäeltä kotoisin oleva Salonen kilpaili myös Vihdissä sekä Vihtiralleissa että Vihdin Viuhahdus -rallisprinteissä. Vihdissä ajetuilla kilpailuilla on ollut suuri merkitys Salosen menestyksekkäälle uralle, sillä vuonna 1976 hän voitti Vihtirallin ja samana vuonna hän voitti myös Nummelan lentokentällä ajetun Vihdin Viuhahdus -rallisprintin. Vihdissä Salonen saavutti uransa ensimmäiset yleiskilpailuvoitot niin rallissa kuin sprintissäkin.

– Muistan todella hyvin vuoden 1976 Vihdin Viuhahduksen, voitin kilpailun 0,1 sekunnin erolla ennen Sunbeam Impillä ajanutta Timo Mäkelää. Mäkelä hallitsi maastoajoja, sillä nimellä sprinttejä kutsuttiin tuohon aikaan ja hänelle tappio otti lujille. Itse asiassa muutama vuosi sitten tapasin Mäkelän Timon ja muistelimme juuri tätä vuoden 1976 Vihdin Viuhahdusta. Häntä harmitti vieläkin se niukka tappio, Timo Salonen muistelee.

– Voitin Vihdin Viuhahdusta edeltäneenä päivänä Salossa Salora-rallin. Muistan, kun rallin jälkeen juttelin Autokeskuksen mekaanikon kanssa. Mietimme, ajetaanko kotiin Riihimäelle vai pysähdytäänkö Vihtiin ja ajetaan Viuhahdus. Sitten tulimme siihen tulokseen, että ajetaan Vihdissäkin, kun ralli sujui niin hyvin. Onneksi pysähdyttiin Nummelaan, Viuhahduksen voitto oli hyvä saavutus. Voitin rallimiehenä maastoajojen erikoismiehet, Salonen jatkaa.

Salonen kilpaili Vihdissä vuonna 1976 maahantuojan Datsun 160 J -autolla.

– Kyseessä oli coupe -mallinen ralliauto, jossa ohjaus oli meikäläisittäin väärällä puolella. Ajoin samanlaisella autolla kahdesti Jyväskylän Suurajoissa kuudenneksi.

– Hyvin se Datsunkin kulki Nummelan lentokentällä. Muistelisin radalla olleen pitkiä suoria, joissa sain kelattua hyvän vauhdin, kaivelee muistilokeroitaan ralliautoilun vuoden 1985 maailmanmestari Salonen.

Timo Salonen

Mirafiorilla seuraavana vuotena

Vuonna 1977 Vihdin Viuhahduksessa nähtiin huippukuljettajia huippukalustolla. Ford Escortilla kilpaili myöhemmin rallicrossin Euroopan mestaruuden voittanut Seppo Niittymäki. Lähtöviivalla olivat myös Timo Salonen ja toinen rallimestari Markku Alèn.

Markku Alèn kilpaili Vihdissä tehtaan Fiat 131 Abarth Mirafiorilla. Maahantuojan Mirafiorilla Vihdissä kilpaili puolestaan Timo Salonen, joka pääsi Fiatin puikkoihin Markku Alènin suosittelemana.

Vuoden 1977 elokuun puolivälissä ajetun Vihdin Viuhahduksen voitti Markku Alèn, Timo Salonen jäi toiseksi.

– Mitä ihmettä? Miten ihmeessä saatoin hävitä Markulle? Eihän tuollainen voi olla mahdollista, nauraa Timo Salonen.

Timo Salonen kilpaili, kiitos Markku Alènin suositusten, vuosina 1977-1978 Fiatilla Suomessa ja myöhemmin myös ulkomailla. Salonen ajoi Fiatilla menestyksekkäästi nousten rallimaailman huipputasolle.

– Sain maahantuojalta auton. Ajoin SM-ralleja sekä joitakin kansallisia ralleja sekä maastoajoja. Maahantuojan autolla ajoin 1977 Suurajoissa toiseksi ja sen tuloksen myötä Fiatin tehdastalli pyysi ajamaan myöhemmin samana syksynä Kanadaan MM-ralliin. Se oli elämäni ensimmäinen ralli ulkomailla ja heti mentiin MM-kilpailuun. Kilpailu päättyi hyvin, voitin rallin, kertoo talvet pääosin Espanjassa viettävä Salonen.

Teksti: Eero Wihuri

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rallisprint