Ralli 16.01.2017

Rallin historic-sarjojen mestaruustaistelu alkaa Rengosta

Juha Bernerin Valiant on yksi eksoottisimmista Historic-sarjan autoista. Kuva: Antero Sirviö

Historic-ralliautoista kiinnostuneille tarjoutuu loistava mahdollisuus päästä tutustumaan kilpakalustoon, joista vanhimmat ovat 1960-luvulta ja tuoreimmat vuonna 1990 valmistettuja. Rengon ympäristössä lauantaina 21. tammikuuta ajettavaan Rengon JM-Putki -ralliin osallistuu noin 160 autokuntaa, joista 82 ajaa historic-luokissa.

Ralliautoilun historiaa Suomessa vaaliva Historic Rally Club Finland organisoi vuosittain historic-autoille tarkoitettuja mestaruussarjoja, joiden ensimmäinen osakilpailu on lähellä Hämeenlinnaa, Rengon ympäristössä ajettava Rengon JM-Putki -ralli.

Aiempina vuosina sarjat ovat kilpailleet osittain eri ralleissa ympäri Suomea, mutta tänä vuonna kaikki mestaruudet ratkaistaan samoissa osakilpailussa (yhteensä kuusi) eli kaikki ajavat samat erikoiskokeet. Uutta on myös se, että kauden päätteeksi kruunataan neljä Historic Rally Trophyn mestaria entisen yhden sijaan, yksi kussakin ikäluokassa: 1960-luku, vuodet -70–75 ja -76–81 sekä 80-luku. Aikaisemmin mestaruustaistoa on karrikoidusti käyty esimerkiksi Trabantilla Mitsubishi Galantia vastaan. Nyt neljän eri ikäkauden autoilla kilpailevat saavat samanlaisilla teknisillä säännöillä kilpailla toisiaan vastaan tasapuolisemmin.

”Ikäkausirajat eivät ole mitenkään hatusta vedettyjä, vaan ne määräytyvät sen mukaan, miten aikanaan FIA:n tekniikkasäännöt kehittyivät”, kertoo Historic Rally Club Finlandin puheenjohtaja Risto Laine.

”Vuoteen -69 asti sääntöihin tehtiin vain hyvin pieniä muutoksia. Koko 60-luvun autojen virityssääntö oli periaatteessa sama. Vuoteen -69 asti autoissa piti olla tietyt imu- ja pakosarjat, kaasuttimet yms. Sitten 70-luvulla lähes kaikista säännöistä luovuttiin, imu- ja pakopuolet tulivat vapaiksi, samoin vaihdelaatikon välitykset vapautettiin. Vuosina -70-75 sai myös käyttää kevennysosia, kuten lasikuituluukkuja.  Sitten vuonna -76 FIA päätti, että säännöissä on pakko vetää vähän takaisin päin. Ruvettiin vaatimaan enemmän luokiteltuja osia ja muun muassa vaihteiston sekä perävälitykset piti luokitella. Sitten ralleissa vuonna -82 loppuivat autojen numeroryhmät 1–4 ja tilalle tulivat A-, N- ja B-ryhmä uusine sääntöineen.”

Ikäkausien sisällä autoille on vielä moottorin koon mukaisia rajauksia. Historic-ralleissa ei ajeta niin sanotun yleiskilpailun voitosta, vaan menestymisestä omassa luokassaan, mistä kerätään mestaruuspisteitä. Jotta kilpailu olisi mahdollisimman tasapuolista, ikäkausilla ja luokkarajoituksilla on merkitystä.

”Historic-ralleihin ei välttämättä lähdetä seuraamaan, kuka voittaa, vaan lähdetään katsomaan hienoja autoja. Kilpailijoille ja heidän kavereilleen homma on tietysti totisinta totta, mutta suurelle yleisölle kiinnostavampaa historic-ralleissa ovat upeat autokaunottaret”, kiteyttää seuran puheenjohtaja Risto Laine.

Rengon JM-Putki Rallin ensimmäinen kilpailija numerolla 1 starttaa Pub Rengian edestä klo 14.01, mutta tätä ennen, suunnilleen noin tunti ennen muita, reitille lähetetään Tasanopeus-sarjaa ajavat kilpailijat. Tasanopeuskisaa ajavissa historic-autoissa ovinumerot ovat 400-alkuisia. Tasanopeuskilpailu on laji, jossa kilpailijat pyrkivät erikoiskokeilla ajamaan vaadittua tasanopeutta. Esimerkiksi tietyllä erikoiskokeen osuudella määrätty nopeus voi olla 58,4 km/h, seuraavalla 46,7 km/h jne. Tietyllä tarkistuspisteellä on oltava täsmälleen määrättynä aikana, muuten tulee ”aikasakkoa”. Paremmuusjärjestys muodostuu näiden aikasakkojen perusteella. Jos tulee tasatulos, vanhemmalla vuosimallilla kilpaileva voittaa.

Tasanopeuslajiin vähemmän vihkiytynyt voi ajatella, että tämä se vasta ”outoa” puuhaa on. Jokainen voi itsekin joskus kokeilla, kuinka helppoa tai vaikeaa on ajaa täsmälleen samaa vauhtia niin suorat, mutkat kuin risteyksetkin. Trippimittaria yms. apuvälineitä käyttävän kartanlukijankaan tehtävä ei aivan helppo ole. Kuljettaja on pidettävä koko ajan tietoisena siitä, pitääkö vauhtia lisätä vai vähentää, jotta aikatarkastuspisteessä autokunta on sekunnilleen oikeaan aikaan. Vaikeusastetta lievästi lisää vielä sekin, että kuljettajan on tärkeää informoida kartturia mahdollisista oikomisistaan eli jos erikoiskokeella ajolinja ”oikaisee” ja matka, joka on siis vielä jäljellä, on lyhentynyt.

Muulta liikenteeltä suljetuilla erikoiskokeilla yleisön on tärkeää myös ymmärtää, että tasanopeuskilpailun autot tulevat rallin etuautojen jälkeen ennen nolla-autoja ja muita kilpailijoita.

Historic Rally Trophyn ja Tasanopeus-kisan lisäksi mestaruuspisteistä ajavat myös Nuottisarjan kilpailijat, jotka ennakkoon tutustuvat reittiin ja käyttävät ns. nuotteja kilpaillessaan erikoiskokeilla.

 

Teksti: Kikka Kuosmanen

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli