Ralli 17.01.2018

Rallin arvosarjat käyntiin lauantaina Lammilla

Janne Kanerva lennättää Volvoaan näyttävästi. Kuva: Andres Raava

Lammilla 20.1.2018 ajettava Lammin Ikkunat ja Ovet -ralli toimii talven avausosakilpailuna Historic Rally Trophya ajaville kuljettajille. Mukana kilpailussa on tukeva kattaus muitakin sarjoja, HRCF Nuottisarja, VW Aircooled, SLADI-sarja sekä BMW Xtreme Rally. Ennen varsinaisia rallikilpailua reitillä ovat Historic Tasanopeus -rallisarjan kuljettajat, jotka starttaavat tuntia ennen ralliluokkia.

Kuljettajista osa ajaa nuotista ja valtaosa niin sanotusti ”pimeän” kilpailun.

Ralliluokkiin ilmoittautui mukava määrä, 158 kilpailijaparia ja tasanopeuskilpailuun 20 autokuntaa.

Kilpailun lähtö tapahtuu Lammin keskustasta S-market Pellavan piha-alueelta ralliluokkien osalta klo 11:01 alkaen.

Kilpailun kokonaisreitti on 162,5 kilometriä, josta erikoiskokeita (5) on 67 kilometriä. Viimeinen ek on hulppean mittainen, mittaa on noin 23,5 kilometriä.

Kilpailussa on huoltovapaa tauko kolmen ek:n jälkeen kilpailukeskuksessa, alkaen noin klo 13:30. Tauon pituus on 60 minuuttia, kuitenkin niin, että aikataulua voidaan tarvittaessa kuroa kiinni, tauon minimiaika on 20 minuuttia.

Maaliin kilpailukeskukseen ensimmäisiä ralliluokan autoja odotetaan saapuvaksi klo 16:13.

Kilpailukeskuksena toimii Konnarin koulu, Mommilantie 21, 16900 Lammi.

Lammin Urheiluautoilijoiden järjestämän kilpailun tiestö sisältää niin valtionteitä kuin yksityisteitäkin, vauhdikkaita sekä teknisesti haastavia osuuksia sopivassa suhteessa. Tiettävästi vain yksi ek on aiemmin “miesmuistiin” ajettu talviolosuhteissa samaan suuntaan. Hyvät hämäläiset rallitiet varmasti ovat kilpailijoiden mieleen. Kaukaisimmat kilpailijat saapuvat Espanjasta asti.

Historic-sarjan hallitseva mestari, AnkUA:n Janne Kanerva ja isänsä Harri saavat Volvo 142 S:llään tänäkin vuonna varmasti kovaa vastusta muilta. Uusia kovia nimiä on listalla monia. Yksi uusista haastajista on NokUA:n Joni Mäkelä, jonka syksyllä valmistunut Ford Escort 1600 on kaunis ja hänen käsissään taatusti nopea. Viime vuosina Mäkelä on jahdannut menestystä Marko Männyn kartanlukijana SM-sarjassa, mutta nyt reilun 10 vuoden tauon jälkeen oli aika kaivaa omakin ajoura taas pois pölyyntymästä.

Loppupisteisiin kauden aikana vaikuttaa montako autoa luokassa per kilpailu starttaa, joten aina ei voitollakaan välttämättä saa täysiä pisteitä matkaansa.

Myös muiden kilpailussa mukana olevien sarjojen mestarit ovat kilpailussa mukana ja näyttäisi, että sarjat muodostuvat entistäkin kovatasoisemmiksi. Esimerkiksi BMW Xtreme Rally -sarjan viimevuotinen mestari Veli-Matti Havelin (LaihUA) saa useita kovia haastajia, yhtenä heistä takavuosina pariakin BMW-sarjavoittoa juhlinut Timo Bäck (LapUA).

Tulospalvelu http://www.tenab.net/ hoitaa kilpailun tulosseurannan.

Teksti: Jani Seppälä, Kilpailun tiedottaja

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli