Ralli 28.02.2020

Rallicrosstähti SM1-luokan haastajaksi – “Tavoite lähteä ralliin tyylikkäästi mukaan”

Paikallinen kuljettajatähti, rallicrossia MM-tasolla ajanut Toomas Heikkinen lähtee haastamaan rallin SM-kärkikuljettajia Printsport-tiimin VW Polo R5 -autolla Joensuuhun lauantaina.

Viime vuonna Heikkinen nähtiin Joensuussa VIP-auton ratissa, jolloin kellon mukaan kyytiä piisasi. Pääasiassa ratapuolella rattia pyörittänyt kuljettaja myöntää rallin haastavuuden.

– Huomaa kyllä, miten vaikea laji ralli on. On niin monta osa-aluetta, joita ei ratapuolella ja rallicrossissa ole, mitkä tuovat ison haasteen ja vaikeuden. Utopistista olisi lähteä heti ajamaan kärkeen, mutta koitetaan ajaa puhtaita pätkiä, SM1-luokkaan suuntaava Heikkinen sanailee.

– Muutaman testipäivän olen ajanut ennen rallia, ja haastavinta on ollut löytää luotto nuottiin. Tavoitteena on kuitenkin lähteä ralliin tyylikkäästi mukaan ja päästä rytmiin. Toivottavasti pystyisi ajamaan kahdeksan joukkoon, Heikkinen toteaa vaatimattomasti kilpailun alla.

Tältä kuulostaa meno ja nuotit joensuulaisen auton sisällä, katso video testeistä.

Teemu Asunmaa pitää toistaiseksi ykkössijaa SM1-luokan SM-sarjassa seitsemän pisteen turvin ennen SM Vaakuna-Rallissa voittanutta Emil Lindholmia, joka ajoi Ruotsin MM-rallissa hienosti WRC3-luokan toiseksi. Kolmantena pisteissä on Eerik Pietarinen.

SM2-luokassa kärkipaikkaa ennen Joensuuta pitää Jussi Lindberg.

Nuoriso-osaston kauden toistaiseksi kirkkain tähti: Lauri Joona

Lauri Joona on onnistunut hallitsemaan SM3-luokkaa koko alkukauden. Ruotsin MM-rallista avattu Junior WRC -kausi näytti myös hyvää tekemisen makua, ennen epäonnista rengasrikkoa.

– Joensuusta odotettavissa on varmasti vauhdikkaita teitä ja tällä kertaa niistä todennäköisesti pääsee nauttimaan kunnolla, sillä sääennusteet eivät lupaa lunta viime vuoden tapaan. Ruotsissa vauhti oli hyvää ja oltiin hieman yllättyneitä siitä. Harmittavasti viimeisen erikoiskokeen rengasrikko vei saatavissa olevan hyvän sijoituksen, mutta tyytyväisiä ollaan omaan suorittamiseen. Saattaa olla, että Ruotsin jääsoralta saatu kokemus voi olla hyväksi Joensuussa, Joona kommentoi kisan alla.

SM3-luokassa käydään Flying Finn Future Star -kilpailua, jossa on palkintona tukipaketti Junior WRC -sarjaan kaudelle 2021.

SM4-luokkaa johtaa tällä hetkellä kokenut, viime vuonna loppupisteissä toiseksi sijoittunut Sami Korvola.

Teksti: Ralli SM / Viestintä.

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli