Rallicross 12.06.2019

Rallicrossin SM-sarja jatkuu Joensuussa – Kalliokoski starttaa oudolle radalle voitto mielessä

Jere Kalliokoski suuntaa rallicrossin toiseen SM-osakisaan ensimmäisen voittajana. Kuva: Toni Ollikainen / Tonigraphs.

Rallicrossin SM-sarjan kauden toinen osakilpailu ajetaan tulevana lauantaina Joensuun Ylämyllyn radalla. Kauden avauskilpailun Jalasjärvellä voittanut Jere Kalliokoski ei ole koskaan rallicrossautolla radalla ajanut, mutta lähtee kilpailuun luottavaisena.

– Joskus vuosia sitten ajoin Ylämyllyllä EVK-liigan kilpailussa jokkisautolla, joten radan profiili on muistissa, mutta nyt nähdään, miten Fiesta siellä taipuu, Kalliokoski kertoo.

AL-Härmää edustava Kalliokoski on päässyt STARD-tallin rakentaman Ford Fiestan kanssa hyvin sinuiksi.

– Auton kanssa ei ole ollut mitään ongelmia. Jalasjärvellä hajosi pari rengasta ja Tanskan RallyX-sarjan osakilpailussa turbo. Muuten auto toimii hienosti ja sillä on nautinto ajaa.

SM-sarjan johdossa oleva alahärmäläinen ajaa tällä kaudella kahta sarjaa. Pohjoismaiden mestaruudesta taistellaan RallyX Nordic-sarjassa ja kotimaasta tavoitteena on uran toinen Suomen mestaruus. SuperCar-luokassa ajava Kalliokoski on RallyX-sarjassa kolmen osakilpailun jälkeen toisena, kuusi pistettä Oliver Erikssonin perässä. SM-sarjassa Kalliokoskella on kuuden pisteen kaula Juha Rytköseen ja Joni-Pekka Rajalaan.

– Jurvan Botniaringillä heinäkuun lopussa ajettava osakilpailu menee harmittavasti päällekkäin RallyX:n Norjan kilpailun kanssa, joten meillä jää ehkä SM-sarjasta yksi kilpailu ajamatta. Se luo vähän paineita, sillä jokaisessa Suomen kilpailussa täytyy onnistua. Yritetään Joensuussa taas saada mahdollisimman ehjä kisa ja kerätä hyvin pisteitä.

Rallicrossin SM-avauksen kärkikolmikko: 2. Juha Rytkönen (vas.), 1. Jere Kalliokoski ja 3. Joni-Pekka Rajala. Kuva: Toni Ollikainen / Tonigraphs.

Rallicross SM-sarjatilanne 1/5

1) Jere Kalliokoski 30p
2) Juha Rytkönen 24p
3) Joni-Pekka Rajala 24p
4) Toni Kuhanen 22p
5) Jari Putkinen 16p
6) Ari-Pekka Niemi 14p

Täydellinen sarjatilanne on täällä.
Kilpailun livetuloksia voit seurata täältä.

Jere Kalliokoski kotisivu
Kalliokoski Motorsport Facebook
Rallicross SM

Teksti: Toni Lönnroos.

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rallicross