Rallicross 14.09.2016

Rallicrossin Pohjois-Euroopan kärkinimet taistelevat Hyvinkäällä viikonloppuna

Rallicross on näyttävä ja yleisöystävällinen laji. Kuva: Jari Kohonen

Hyvinkään Vauhtipuistossa ajetaan tulevana viikonloppuna Rallicrossin Pohjois-Euroopan mestaruuskilpailun finaali.

Rallicrossin Pohjois-Euroopan mestaruussarjasta on ajettu Latviassa Riikan lähistöllä kaksi osakilpailua ja Tanskassa yksi. Kilpailussa ajetaan neljässä luokassa NEZ Super 1600, NEZ 2000, NEZ open, NEZ Supercar sekä maiden välinen joukkuekilpailu.

Kilpailu ajetaan lähes samoin säännöin kuin EM- ja MM-kisoissa, poikkeuksena ovat alkuerät, joissa ensimmäisen alkuerän lähtöihin osallistuu kaikkien luokkien autot seuraaviin eriin edellisten erien tulosten mukaan. Finaalit ajetaan luokittain.

Lauantaina Hyvinkäällä ajetaan harjoitukset ja klo 13.00 alkaen kaksi alkuerää. Sunnuntaina klo 10.30 kolmas alkuerä, jonka jälkeen on tauko. Klo 13.30 starttaa semifinaalit ja finaalit. Ennen Finaaleja nähdään Possesta tutun Crazy Miken stuntti-show, joka on aina yllätys, onko tulta vai….

Pohjois-Euroopan kärki nähdään viikonloppuna taistelemassa kauden finaalissa Hyvinkään Vauhtipuistossa.

Pohjois-Euroopan kärki nähdään viikonloppuna taistelemassa kauden finaalissa Hyvinkään Vauhtipuistossa. Kuva: Jari Kohonen

Luokkien kärkinimet ovat paikalla lukuun ottamatta Norjan Ola Forshaugia, joka on varmistanut mestaruuden NEZ Open -luokassa. Super 1600 -luokassa Kalle Markkasella on hyvät mahdollisuudet jopa mestaruuteen. Open-luokassa Raimo Kauttio ja Cristiain Loslein taistelevat luokan himmeimmistä mitaleista. 2000-luokassa pronssimitalista taistelee kuusi kuljettajaa, joista Crazy Mike on korkeimmilla pisteillä. Teemu Pätsi mittelöi Supercarin hopeamitalista. Suomen joukkueella on vielä mahdollista jopa joukkuekilpailun voittoon.

Hyvinkään Rallicross-persoona Kaali-Kalle Lindström on hankkinut Supercarin ex. Lautamäki, jolla osallistuu kisaan.

Nopeatempoisen kilpailun lisäksi varikko on avoin yleisölle. Tarjolla on lapsille pomppulinna ja karuselli. Varikolla myös muuta nähtävää, seurojen esittelyä ym. Buffetit tarjoavat monipuolista syötävää ja juotavaa ym.

Kilpailun kuulutuksen voi kuulla radiokanavalta 91.0

Tervetuloa Hyvinkään Vauhtipuistoon.

Teksti: Mikael Tigerstedt

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rallicross