Rallicross 17.04.2016

Rallicrossin MM-avaus: Heikkinen upeasti kolmas, Grönholmille oppia

Toomas Heikkinen ajoi kolmanneksi kauden avauskilpailussa. Kuva FIAWorldRallycross.com

Kauden avauskilpailun finaalin voittoon Portugalissa ajoi hallitseva maailmanmestari Petter Solberg Robin Larssonin ajaessa toiseksi. Toomas Heikkinen sai surkean lähdön, mutta kisan edetessä hän rynnisti Audillaan kohti kärkeä ja ruutulipun heiluessa suomalaiskuljettaja oli kolmas. Ensimmäistä kauttaan rallicrossin MM-sarjassa kilpaileva Sebastien Loeb sijoittui viidenneksi.

19-vuotias Niclas Grönholm sijoittui yhteispisteissä 17:nneksi ja jäi debyyttikisassaan semifinaalien ulkopuolelle. Uskoa tulevaisuuteen loi voitto neljännessä alkuerässä.

– Tällä tasolla pienikin virhe näkyy heti. Ei vauhti niin hukassa ole kuin tulosluettelosta voisi lukea. Keli oli lauantaina sateessa todella paha, kuin olisi ajanut kitkarenkailla peilijäällä. Näissä olosuhteissa kokemus puhuu ja sitä tässä vasta hankitaan. Sunnuntai oli sitten kelin puolesta helpompi ja pystyin yhteen erävoittoon, Grönholm summasi.

Kuva Jakub Nitka

Kuva Jakub Nitka

Grönholm oli tyytyväinen ruotsalaisen Olsbergs OMSE –tallin Ford Fiesta ST:n suorituskykyyn.

– Näyttää, että meillä on yksi parhaiten viivalta lähtevä auto. Lähdöt onnistuivat muutenkin hyvin jopa sateella. Olosuhteet tekivät tästä kisasta kyllä todella vaikean, Grönholm totesi.

Hiukan Grönholmia jäi harmittamaan kolmas alkuerä, jossa hänet taklattiin ulos ja ajo jäi kesken.

– Lähdimme viivalta neljä rinnakkain suoraan jokerikierrokselle ja olin siinä uloimpana. Kaveri nojasi sen verran, että painuin leveäksi hiekalle ja auto jäi kiinni. Se erä oli sitten siinä. Näistä otetaan opiksi ja jatkoa ajattelen ihan hyvällä fiiliksellä, Grönholm kertoi.

Rallicrossin MM-sarja jatkuu 6. -8. toukokuuta Saksan Hockenheimissa.

Teksti Pekka Kaidesoja / Moottoriurheilu.tv

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rallicross