Rallicross 24.05.2017

Rallicrossin hallitseva Suomen mestari valmiina uusintaan

Jere Kalliokoski ja Skoda Fabia Super Car. Kuva: Vesa Rauhala

Jere Kalliokosken rallicross-ura on viime vuodet sujunut suurin harppauksin eteenpäin. Viime vuoden Super Car -luokan Suomen mestaruus ja sopimus EM-sarjan ajamisesta Albatec Racingin kanssa tekivät Kalliokoskesta huomioon otettavan kuljettajan. Alahärmäläinen on valmiina lauantaina alkavaan rallicrossin SM-sarjaan.

– Skoda on sama, kuin viime vuonna. Auto on kokonaan huollettu ja alustaan on tehty muutoksia. Testejä on ajettu riittävästi. Kyllä tässä kaikki on valmista. Mestaruuden uusiminen on tavoite, toteaa Autoliitto Härmää edustava Kalliokoski, joka on myös tällä kaudella AL Sportin kummikuski.

Nelivetoisten Super Car -luokassa sarjaan ilmoittautuneita on 14. Joukosta puuttuu kärkipään kuljettajista muun muassa Aki Karttunen ja Atro Määttä. Uutta sarjassa on MM- ja EM-kilpailuissakin käytettävä ajokaavio. Jokaisesta ajetusta lähdöstä saa pisteitä, joten tasaisuuden merkitys korostuu. Kolmen alkuerän jälkeen 12 parasta jatkaa semifinaaleihin. Kuusi parasta ajaa finaalin. Kalliokoski tiedostaa, miten menestytään.

– Jokainen lähtö on ajettava sen mitä osaa ja auton on toimittava. Valmistauminen kilpailuihin on tärkeää, Kalliokoski lataa. Vielä hetken varusmiespalvelusta suorittavan nuorukaisen seuraava kilpailu Hyvinkään jälkeen on EM-kilpailu Norjassa 10.-11.6.

Teksti ja kuva: Vesa Rauhala

Taistelu rallicrossin Suomen mestaruuksista alkaa

 

 

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rallicross