Rallicross 07.04.2017

Rallicross: Amerikkalainen Bonfante RX Academyyn

Mario Bonfante Jr liittyy RX Academyyn. Kuva: RX Academy

Amerikkalainen Mario Bonfante Jr liittyy tällä kaudella RX Academyn kuskien joukkoon edustaen jo viidettä kansallisuutta tulevia rallicrossin maailmanmestareita kehittävässä valmennusohjelmassa.

Kalifornialainen Bonfante ajaa RX Academyssä tällä kaudella hänelle personoitua Renault Clio Cup RX -autoa, johon on asennettu käsihallintalaitteet.

Entinen BMX- ja motorcross-pyöräilijä mursi niskansa pyöräilyonnettomuudessa 17-vuotiaana vuonna 2009 ja on C5-C6 neliraajahalvaantunut. Bonfanten motivaatio nousta huippuluokan kilpailijaksi lajissaan ei kuitenkaan onnettomuuden myötä ole hävinnyt.

Aiempaa kokemusta nelipyöräisistä 27-vuotiaalla Bonfantella on Amerikasta Road Racing -ajosta, jossa hänellä on ammattilaislisenssi. Hän on ajanut kotisuedullaan myös off roadia vaihtelevalla laitteistolla.

RX Academyyn liittyessään Bonfanten tavoitteena on kerryttää kokemusta kilpaillakseen maailman parhaiden ajajien kanssa RX2-kategoriassa ja Supercar FIA World Rallycross Championship -sarjassa.

RX Academyn johtaja Jussi Pinomäki on iloinen Bonfanten liittymisestä joukkoon.

– Olen erittäin iloinen Marion liittymisestä joukkoomme RX Academyyn tällä kaudella. Hänellä on valtava halu menestyä ja hän on määrätietoinen. Marion halu saavuttaa huipputaso lajissa on hurja – tämä on juuri sitä, mitä varten RX Academy on olemassa: autamme uusia tähtiä nousemaan ammattimaisiksi kilpailijoiksi. Kaikki RX Academyn autot ovat identtisiä Clio Cup RX -autoja. Teemme nyt töitä, jotta Mario voisi ajaa mahdollisimman mukavasti, enkä malta odottaa, että hän liiittyy uusien kuskien joukkoon ja aloittaa testaukset.

RX Academyn tiimi Set Promotion työskentelee liittääkseen Bonfanten omat käsihallintalaitteensa autoon, jotta hän voi ajaa sarjan Clio Clup RX -autoa.

#37 Mario Bonfante Jr (USA)

Ikä: 27

Ura: Bonfante on kilpailut lähes koko ikänsä kaksi- ja nelipyöräisillä. Alkujaan BMX:stä aloittanut Bonfante siirtyi ensin motocrossiin, josta hän jatkoi road racingin pariin hankkien ammattilaislinsenssinsä jo 16-vuotiaana. Vuotta myöhemmin syksyllä 2016 Bonfante epäonnisesti mursi niskansa dirt jumpissa. C5-C6 neliraajahalvaantunut Bonfante onkin tehnyt paljon töitä kehittäen oman käsihallintalaitteistonsa ja on saanut kokemusta myös nelipyöräisillä ajamisesta erilaisilla alustoilla. Bonfanten tavoitteena on kilpailla FIA:n World Rallycross Championship -sarjassa.

Varmistuneet RX Academy -kuljettajat 2017:

#7 Kalle Markkanen (FIN)
#22 Sami-Matti Trogen (FIN)
#34 Melhem L. Abed (MEX)
#37 Mario Bonfante Jr (USA)
#46 Martins Lapins (LAT)
#47 Jesse Kallio (FIN)
#87 Troy Dowel (AUS)

RX ACADEMY:

RX Academy -valmennusohjelma auttaa tavoitteellisia rallicross-ajajia kehittymään tarjoten heille ammattimaisen kilpailuympäristön. Valmennusohjelma on ensimmäinen askel kohti World Championship sarjaa. RX Academy -mestari 2017 saa palkinnoksi paikan FIA:n rallicrossin EM-sarjan Super1600 -luokkaan kaudelle 2018 tai merkittävän tuen kilpaillakseen RX2-kategoriassa.

Lisätietoa RX Academysta:

Nettisivut: rx-academy.com
Facebook: @RXAcademyOfficial
Instagram: @rxacademyofficial
Twitter: @RX_Academy

RX Academy kilpailukalenteri 2017:

27.5.                        Hyvinkää
17.6.                        Honkajoki
8.7.                           Kaanaa
19.8.                        Jalasjärvi
23.9.                        Kouvola

Teksti: RX Academy

RX Academylla halutaan luoda rallicrossin maailmanmestareita

 

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rallicross