Ralli 30.01.2019

Ralli SM -sarja jatkuu Kouvolassa – Mukana myös ulkomaisia vahvistuksia

Emil Lindholm voitti SM-kauden avauksen. Kuva: Taneli Niinimäki

Pakkanen paukkuu ja penkat vahvistuvat – on mitä parhaimmat olosuhteet talvirallille. SM O.K. Auto -ralli ajetaan 15.-16. helmikuuta Kouvolan lähiympäristössä. Kilpailussa on mukana myös rallin Suomen Juniorimestaruussarjan kilpailijat sekä muutama lisäluokka. Tiet ovat loistavassa kunnossa ja pitkän ajan sääennustekin lupaa hyvää kilpailuviikonlopulle.

Reitin koko pituus on 331,35 kilometriä, josta erikoiskoekilometrejä on 110,90. Perjantaina ajetaan kaksi erikoiskoetta yleisen SM-luokkien osalta alkaen Kouvolan raviradalta, jonne myös yleisön on helppo saapua. Lauantaina mukaan tulevat juniorit ja muut lisäluokat – luvassa on viisi tiukkaa erikoiskoetta.

RJSM:n ensimmäinen osakilpailu on ajettu Iisalmessa, jossa junioreissa nopeinta vauhtia piti kilpailijapari Kim Forsgren / Juha Laaksonen. Nuorissa voittoon ylsivät Petteri Jäppinen ja Marko Räty.

Kouvolan seudun rallitieto ovat hienossa kunnossa. Kuva: SM O.K. Auto -ralli Tiedotus

Ensimmäinen SM-rallin osakilpailu on ajettu Rovaniemen paukkupakkasissa. Siellä nopeinta vauhtia piti SM1-luokassa Emil Lindholm ja Mikael Korhonen, SM2-luokassa Esa Ruotsalainen ja Hannu Lamminen, SM-3-luokan voittoon ajoivat Roni Kauppi ja Sebastian Virtanen sekä SM4-luokassa ruutulippua tervehtivät ensimmäisinä Sami Korvola ja Asko Kujala.

Kouvolan SM-osakilpailun järjestäjät toivovat runsasta osanottoa talviralliin, niin kilpailijoiden kuin katsojienkin osalta.

– Kerrankin täällä etelässä on lunta ja pakkasta niin, että saadaan ajettua kunnon talviralli. Kilpailuun on jo nyt ilmoittautunut myös ulkomaisia vahvistuksia – miten sujuu ajo italialaisilta Kymenlaakson lumisilla teillä, jää nähtäväksi, kilpailun järjestäjän Kouvolan seudun Autourheilijoiden edustajat iloitsevat.

Lisätietoa ja kilpailun aikataulu: www.okautoralli.fi

Teksti: SM O.K. Auto Ralli Tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli