Ralli 05.09.2017

Ralli SM Juha Salo: ”Uudessakaupungissa taistellaan loppuun asti”

Juha Salo on aina viihtynyt Uudenkaupungin kovapintaisilla sorateillä. Kuva: Marko Mäkinen

Ralli SM -sarja palaa tulevana lauantaina yhdeksän vuoden tauon jälkeen Varsinais-Suomeen Uudenkaupungin ympärillä olevien kuntien haastaville teille.  Edellisen kerran Uudessakaupungissa on taisteltu ralli SM -sarjan pisteistä syksyllä 2008. Rallin kymmenkertainen Suomen mestari Juha Salo starttaa tähän ralli SM -sarjan kesäkauden toiseksi viimeiseen osakilpailuun päättäväisin mielin.

Uuden pistesääntöjen perusteella jokainen kilpailija saa laskea kauden kuudesta ensimmäisestä SM-rallista viiden parhaan tuloksen  loppupisteisiin. SM1-luokan osalta sääntömuutos ei aiheuta  ylimääräisiä laskutoimituksia, sillä luokan kärkinelikosta jokaisella on tilillään jo yksi pisteetön osakilpailu, joten lauantaina  saavutetut pisteet lasketaan kärkikuljettajien osalta täysimääräisinä  loppupisteisiin.

SM1-luokassa toisena ajava Hannu´s Senior Rally Teamin kaksikko Juha Salo ja Jarno Ottman tiedostavat, että mestaruuden uusimiseen tarvitaan täydet SM-pisteet.

– Taistelemaan lähdetään. Enää ei ole jaossa varmoja pisteitä. Yritetään ajaa se mikä päästään. Periksi ei anneta, Salo lupaa.

– Testeissä teimme Peugeot 208 T16 R5:een pieniä muutoksia. Auto  tuntui hyvältä niin kuin se tuntui sarjan edellisessäkin  osakilpailussa Kouvolassa. Tulevana lauantaina pitää kuljettajan löytää ne puuttuvat sekunnin kymmenykset ja kääntää ne eduksemme.

Salo sanoo, että hän on aina viihtynyt Uudenkaupungin kovapintaisilla  sorateillä.

– Alueen tiet ovat haastavia ja niin sanotusti ajettavia. Koko ajan  tapahtuu ja reitillä on myös korkeuseroja. Tiet ovat myös  kovapintaisia. Jos lauantaina ei sada niin se sopii paremmin meille. Matkaan pitkän tauon jälkeen Uuteenkaupunkiin mielelläni. Voittoa  tavoitellaan, joten hyökkäämään lähdetään heti alusta asti, Salo lupaa.

SM Oili Jalonen -rallin kokonaispituus on 298 km ja se sisältää 8  erikoiskoetta yhteispituudeltaan 97,54 km. Rallissa ajetaan kaksi  erikoiskokeista kahdesti, loput neljä kierretään kertaalleen. Kilpailu  käynnistyy lauantaina klo 10.01 Uudenkaupungin torilta ja ensimmäisiä  kilpailijoita odotetaan samaan paikkaan rallin maaliin illalla klo  18.40 alkae.

Teksti: Marko Mäkinen

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli