Ralli 19.02.2017

RALLI SM: Jani Luhtaniemi 11:s Mikkelissä – pitkäksi mennyt risteys vei paikan kymppisakista

Jani Luhtaniemi vauhdissa. Kuva: Toni Ollikainen

Jani Luhtaniemi ja Juha-Pekka Jauhiainen ajoivat lähes puhtaan kisan Mikkelissä ajetussa SM Vaakuna-rallissa. Viimeisen erikoiskokeen pieni lipsahdus vei paikan kymppikärjestä.

SM-kauden toisessa osakilpailussa, SM Vaakuna-rallissa, ajettiin perjantaina kaksi erikoiskoetta, joiden jälkeen Luhtaniemi oli SM3-luokassa viidentenätoista. Toiseen kilpailupäivään 19-vuotias tuusulalainen lähti määrätietoisesti nostamaan sijoitusta, ja keräämään samalla tärkeitä sarjapisteitä

– Aluksi oli vähän hankalaa, mutta loppujen lopuksi selvittiin melko kunnialla. Tavoitteena oli puristaa viimeisillä pätkillä niin, että noustaisiin lopputuloksissa kymppisakkiin. Kasi menikin ihan hyvin, mutta sitten viimeisellä pätkällä vedettiin yksi risteys pitkäksi, ja siinä sitten meni vähän turhaa aikaa, manasi Luhtaniemi maalissa.

Lopputuloksista Luhtaniemi ja Jauhiainen löytyvät sijalta 11.

– Kokonaisuutena olen kyllä kisaan ihan tyytyväinen. Saatiin nuottihommat nyt paremmaksi kuin Tunturissa. Autossa ei ollut mitään vikaa koko kisan aikana. Tehoja voisi olla enemmän, siinä jäädään muista jälkeen.

– Tästä on hyvä jatkaa Tahkolle, varsinkin jos saisi ajettua testiä enemmän, Luhtaniemi summasi.

Talvikauden kolmas ja viimeinen rallin SM-osakilpailu Tahko SM-ralli kilpaillaan 10.-11. maaliskuuta Kuopiossa.

Teksti: Anu Haapalainen

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli