Ralli 12.03.2017

Ralli SM: Henrik Pietarisella nousujohteinen kisa uudella kalustolla

Henrik Pietarinen ajoi kolmanneksi SM3-luokassa Tahkolla. Kuva: Jarno Saari

Ralli SM -kauden kolmas ja samalla talvikauden päätöskilpailu ajettiin Kuopion Tahkovuoren ympäristössä. Henrik Pietarinen saavutti Tahkon osakilpailusta SM3-luokan viidennen sijan.

Kaksivetoisten R2-autojen tiivisvauhtisessa luokassa sijoitukset eivät todellakaan irtoa helpolla, joten kaiken täytyy osua kohdalleen, jos palkintosijoille yltää.

Henrik Pietarinen ja kartanlukija Juha Lummaa joutuivat lähtemään kisaan varsin hankalista lähtökohdista:

– Meidän tuttu Ford Fiesta kärsi moottoriin liittyvistä ongelmista viikko sitten testikilpailussa, eikä niitä saatu ajoissa kuntoon. Niinpä meidän täytyi miettiä korvaavan ralliauton vuokraamista.

– Onneksi sellainen apu löytyi AKK:n valmennusryhmän avustuksella. Itse olen ryhmässä ensimmäistä vuotta ja yhtenä kouluttajana siellä toimii kokenut Jukka Korhonen. Hän perui oman osallistumisensa ja vuokrasi Opel Adam R2-autonsa meille, Pietarinen kiitteli.

Uudella kalustolla vauhti ei luonnollisesti alussa ollut kärjen tasolla, joten rallin puolessa välissä sijoitus oli yhdeksäs. Se ei tietenkään tyydyttänyt edellisessä osakilpailussa kolmanneksi ajanutta kuljettajaa.

Pietarinen onnistui ajamaan nousujohteisesti ja viimeisellä EK:lla hän kellotti jo luokan toiseksi nopeimman ajan.

Niinpä viides sija oli kelpo palkinto haastavan alkumatkan jäljiltä. Talven osakilpailujen jälkeen Pietarinen on sarjataulukossa jaetulla kolmannella sijalla.

Teksti: Jarno Saari

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli