Ralli 12.03.2017

Ralli SM: Emil Lindholm päätti SM3-luokan talvikauden voittoon Tahkolla

Emil Lindholm voitti SM3-luokan Tahkolla. Kuva: Marko Mäkinen

SM3-luokan piikkipaikalta Tahko SM-ralliin startannut Emil Lindholm ja Tomi Tuominen päättivät ralli SM-sarjan talvikauden vakuuttavaan voittoon Tahkolla. Kauden toinen ykköstila syntyi 22,7 sekunnin erolla toiseksi ajaneeseen Taisko Larioon.

Rallin alussa Lindholm oli hieman ajorytminsä kanssa vaikeuksissa, mutta loppua kohden meno rupesi maistumaan ja ryhmävoitto irtosi varsin selvällä marginaalilla.

– Alku oli tahmea. Yksi syy siihen oli varmasti se, että en ollut ajanut metriäkään ralliautoa Mikkelin jälkeen. Tuntui, että ajossa oli sellainen testi-mode päällä. Voitto toki maistuu aina todella hyvältä, Lindholm totesi maalissa.

Kilpailun ratkaisut nähtiin rallin viimeisellä lenkillä, jonne Lindholm starttasi 0,3 sekunnin takaa-ajoasemasta. Rallin kahdelle viimeiselle EK:lle Lindholm ajoi ensin 4,6 sekunnin ja perään viimeiselle EK:lle 15,9 sekunnin pohja-ajat, ja voittotaistelu oli ratkaistu.

– Molemmat pätkät tuli hyvin eikä virheitä tapahtunut. En mielestäni yrittänyt ajaa sen kovempaa, mutta ajorytmi kahdella viimeisellä pätkällä oli ihan toista kuin rallin alussa.

Talvikauden jälkeen kaksikko Lindholm – Tuominen ajaa peräti 40 pisteen erolla SM3-luokan pistetaulukon kärjessä. Suurta pistejohtoa tarvitaankin, sillä päästäkseen Tulevaisuuden Tähti -kilpailun karsintaan Lindholmin pitää olla viiden ajetun SM-osakilpailun jälkeen SM-pisteissä viiden parhaan joukossa. Tilanteen tekee mielenkiintoiseksi se, että Lindholmilta jää kesäkauden kaksi ensimmäistä SM-rallia muiden ajokiireiden takia väliin.

– Toivotaan, että pisteet riittävät siihen, että pääsen karsimaan Tulevaisuuden Tähti -kilpailun pääpalkinnosta eli ajopaikasta Suomen MM-ralliin. Tässä myöhemmin kevään aikana selviää, minkä takia seuraavat kaksi SM-rallia jäävät minulta väliin, Lindholm totesi.

Tuloksia, Tahko SM-ralli, Nilsiä:

SM3-luokan lopputulos:

  1. Emil Lindholm – Tomi Tuominen Peugeot 57:23,4
  2. Taisko Lario – Tero Nättiaho Peugeot + 22,7
  3. Joni Viitala – Topi Luhtinen Citroën + 42,5

 

SM3-luokan pistetilanne 3/7 osakilpailua:

  1. Emil Lindholm – Tomi Tuominen Peugeot 77
  2. Miika Hokkanen – Jukka Pasenius Ford 37
  3. Henrik Pietarinen –  Juha Lummaa Ford 33

Teksti: Marko Mäkinen

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli