Supermoto 19.09.2017

Ralli ja supermoto yhdistävät voimansa rallin SM-finaalissa

Supermotoihin pääsee tutustumaan SM-rallin finaalissa Ideaparkin parkkipaikalla. Kuva: motorsport.ee

Kun rallin SM-kausi laitetaan pakettiin 29.-30.9. Tampereella, nähdään viikonloppuna myös esimerkki lajiliittojen yhteistyöstä, kun supermotojen näytösajo järjestetään kilpailukeskuksena toimivan RealPark-Ideapark kauppakeskuksen pihalla.

Supermoton SM-kausi saatiin päätökseen 13.8. Oulussa, kun Sami Salstola kruunattiin lajin Suomen mestariksi toistamiseen. Rallin SM-sarjassa puolestaan kukitetaan luokkien Suomen mestarit ensi viikolla, kun kauden finaali RealPark – Lake City Rally ajetaan Tampereella. Samalla yleisöllä on mahdollisuus päästä tutustumaan supermotoihin Lempäälässä sijaitsevan kauppakeskus Ideaparkin parkkialueella.

Näytösajo järjestetään perjantaina 29.9. klo 16:30-17:30. Supermotojen rata on kokonaan asvalttia ja pituus noin 1500-1700 metriä. Kuljettajat ajavat reitin kahden kierroksen lähtöinä, 6-8 kuljettajan erinä. Mukana viivalla nähdään myös Moto3-luokassa kisannut Niklas Ajo.

– Tämä on hieno mahdollisuus lajiyhteistyöstä. Rallin SM-finaali tuo varmasti paljon porukkaa Lempäälään ja on upeaa, että samalla porukka pääsee tutustumaan myös supermotoon, joka on näyttävä ja vauhdikas laji, toteaa Jyrki Viitanen supermoton lajiryhmästä.

Rallin SM-finaali starttaa RealParkista perjantaina 29.9. klo 18 ja vain puoli tuntia myöhemmin, alkaen klo 18.31 käynnistyy ensimmäinen erikoiskoe viereisen Kauppakeskus Ideaparkin eteläpäädyn pysäköintialueella sekä sen tiestöllä. Kauppakeskuksen pääovilta matkaa erikoiskokeelle tulee ainoastaan joitain kymmeniä metrejä.

Teksti: Moottoriurheilu.tv

Uusimmat

Lisää aiheesta

Supermoto