Cross Country 26.11.2019

Ralf Molander hakee rahoitusta Dakar-ralliin joukkorahoituksella

Ralf Molander haluaa uudestaan Dakarille. Kuva: Sole Esposito.

Useita moottoripyörien erämaaralleja (Cross Country Rally) ajanut sekä Dakar-ralliin vuonna 2015 osallistunut Ralf Molander hakee yhteistyökumppaninsa FundYou-yrityksen kanssa joukkorahoitusta rahoittaakseen seuraavan osallistumisensa kuuluisaan Dakar-ralliin.

Vuonna 2015 Dakar-ralliin moottoripyörällä osallistunut Molander hakee nyt rahoitusta joukkorahoituksen keinoin.

– Koska moottoriurheilussa harrastetasolla on vaikeaa saada perinteisen sponsoroinnin kautta merkittäviä rahallisia panostuksia jopa näinkin isoon tapahtumaan, ajatuksena on nyt tarjota palkintoja, jotka toimivat perinteisten palvelukonseptien ja tuotemyynnin tapaan. Tuotteita löytyy perinteisestä T-paidasta aina isompiin koulutuskokonaisuuksiin. Palkintojen joukossa saatetaan nähdä melko harvinaisiakin palvelutuotteita, joita on jopa vaikea mitata rahassa ja ne vaihtuvat kysynnän sekä menekin mukaan, KTM:n rallipyörällä vuonna 2015 osallistunut Molander kuvailee.

– Samalla haen uusia asiakkaita Fennec Safety -yritykselleni, joka myy ei-teknisen taidon kursseja, prosessioptimointia ja turvallisuuskonsultointia eri alan yrityksille ja organisaatioille. Vaikka minun ydinosaamiseni koskee lähinnä ilmailua ja ensihoitoa, taidot ovat suoraan sovellettavissa muillekin aloille, joissa inhimilliset virheet maksavat rahaa ja ihmishenkiä, inhimillisiä tekijöitä ja järjestelmäturvallisuutta Lundin yliopistossa opiskellut Molander kiteyttää.

– Edellinen Dakar-kilpailu jätti keskeneräisen tunteen ja nyt uskon, että olen monellakin tapaa viisaampi ja valmiimpi niin kuljettajana kuin “tiimipäällikkönä”. Kilpailu vaatii suuria ponnistuksia monellakin saralla, koska pelkkä osallistumismaksu kilpailuun on 15 000 euroa, minkä lisäksi pitää hankkia kalustoa, varaosia, retkeilytarvikkeita, matkoja sekä hoitaa logistisia asioita, puhumattakaan harjoittelusta. Suoraan Dakar-ralliin ei ole järkeä lähteä, harjoitusralleja on tarkoitus ajaa 1-3 kappaletta ennen varsinaista kilpailua. Vaikka toimin kuljettajana yksin kilpailussa, ympärillä on hyvä olla tiimi, joka avustaa erinäisten asioiden kanssa.

– Seuraavat viisi Dakar-rallia ajetaan kaiketi Saud-Arabiassa, jossa maaston vaihtelevuus on pienempi kuin Etelä-Amerikassa ajetuissa Dakar-kilpailuissa ja tulee olemaan pääasiassa hiekka-aavikkoa.

– Tavoite on saada kasaan noin 80 000 -100 000 euroa, jolla on tarkoitus kattaa osallistumismaksun lisäksi uusi KTM rallipyörä, paikka huoltotiimistä sekä muita oheiskuluja, kuten harjoittelurallien kustannukset.

Kampanja alkaa tiistaina 26.11.2019 ja loppuu 21.01.2020.

– Rallipyöriä KTM rakentaa vuositasolla noin 70 kappaletta, ja ne myydään useimmiten loppuun toukokuuhun mennessä, joten on tärkeää saada rahoitus kuntoon ajoissa, jos aikoo uuden pyörän ostaa ja vähän käytettyjä on markkinoilla melko vähän, Molander pohtii.

Kampanjaan ja palkintoihin voi tutustua täältä.

Teksti: Ralf Molander -tiedotus.

Uusimmat

Lisää aiheesta

Cross Country