Ralli 24.02.2019

Raju loikka päätti Mika Lemmetin rallin Kuhmoisissa

Mika Lemmetin kilpailu päättyi ensimmäisen erikoiskokeen maaliin. Kuva: KuuzelaPhotos

F-rallisarjan kauden toinen osakilpailu ajettiin Kuhmoisissa, Keski-Suomen tunnetuilla ralliteillä. Mika Lemmetin ja kartturi Eetu Hellstenin kilpailu päättyi dramaattisesti ennen kuin se ehti kunnolla alkaakaan. Kaksikko leiskautti ensimmäisen erikoiskokeen maalissa hurjan hypyn, eikä laskeutuminen sujunut pehmeästi telemark-tyyliin.

– Tehtiin virhe. Se virhe tuli jo perjantaina, kun kirjoitettiin väärä nuotti paikkaan. Alastulossa molemmilta lähti ilmat pihalle, oli tuskainen maaliintulo. Kävimme Eetun kanssa lääkärin tarkistettavana, kunnossa ollaan mutta varmasti on huomenna paikat kipeät, Lemmetti kertoi tilanteesta selvittyään.

Kauden ensimmäinen osakilpailu ajettiin helmikuun alussa Hankasalmella, siellä laihialainen oli hyvässä vauhdissa, mutta joutui keskeyttämään tauolle laturin hajottua. Myös Kuhmoisissa vauhti oli kohdallaan, Lemmetti ajoi ensimmäisellä erikoiskokeella yhdeksänneksi, tapaturma sattui maalin ennakkomerkin kohdalla.

– On ollut aika raskas talvi. Alkuperäinen suunnitelma kahden sarjan, eli myös junnujen SM:n ajamisesta kariutui ensin tammikuussa, kun auton kanssa oli ongelmia. Niiden parissa olemme jumpanneet jos jonkinlaista, vielä kisaviikolla katosivat öljynpaineet ja saatiin taas yksi lisäohjelmanumero. Itse olin jo heittämässä pyyhettä kehään, mutta Samuli Saarimaa ja muut taustajoukot päättivät, ettei luovuteta. Suuri kiitos heille siitä että päästiin kisaan. Nyt otetaan aikalisä ja mietitään mitkä kilpailut kauden aikana vielä ajetaan, Lemmetti päättää.

F-rallisarjassa on jäljellä vielä kolme osakilpailua, seuraava ajetaan Toivakassa kesäkuun alussa. Sarjan finaali ajetaan lokakuussa Laihialla.

Teksti: Toni Lönnroos

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli