Jäärata-ajo 24.03.2019

Rajalalle kultaa ja hopeaa SM-jäiltä

Mika Liimatainen (#37) ja Jonttu Rajala (#1) kehittivät jääratamestaruudesta tiukan pistetaistelun. Kuva: Joonas Martiskainen

Jääradan Super Saloon-luokkia hallinnut Joni-Pekka Rajala uusi Kuusamossa viikonloppuna ajetussa SM-sarjan päätösklpailussa erikoisliukuesteiden SS 2-luokan Suomen mestaruutensa, ja korjasi SS 1-vakioliukuesteluokan tiukan tasapäisessä finaalissa SM-hopeaa.

Niukassa kolmen pisteen sarjajohdossa Kuusamoon lähtenyt Rajala kasvatti lauantain osakilpailuvoitoillaan etumatkansa kannoillaan kärkkyneisiin Mika Liimataiseen ja Tero Tukiaiseen kuuteen pisteeseen. Porilainen ei kuitenkaan ollut valmis lyömään vetoa mestaruutensa puolesta.

Arvio osui oikeaan. Vakioliukuesteluokassa alkuerästään voiton ottanut Rajala kävi finaalissa tiukan kamppailun mestaruutta havitelleen Liimataisen kanssa. Konneveteläiskuljettaja korjasi lopulta osakilpailuvoiton porilaisen ylitettyä ruutulipun kolmantena. SM-lopputuloksissa kaksikko keräsi tasapisteet, mutta Rajalan kolmas sija sijoitti miehen SM-hopealle Liimataisen viedessä luokan Suomen mestaruuden.

– Kaikki oli pelissä, mutta ihan ei riittänyt voittoon. Finaalin kakkossija olisi tuonut mestaruuden kolmen pisteen erolla, mutta jossittelematta on sanottava että hyvä mies voitti, Rajala summasi sijoitusten selvittyä.

Erikoisliukuesteluokassa porilaiselle riitti finaalin kakkossija ja Tero Tukiaisen pitäminen takanaan Suomen mestaruuden varmistamiseksi. 

– Luokan voittaja Tero Kivipelto meni todella lujaa. Itselleni ei ollut merkitystä kuin sillä, että Tukiainen piti pitää takana.

– Pitää olla tyytyväinen sijoituksiin ja tästä tähdätään kohti toukokuussa alkavaa rallicrossin SM-sarjaa. Toki ajotuntumaa pitää tälläkin välin pitää yllä jokamiesluokan kisoissa, porilaismestari tuumasi.

Teksti: RajalaRX tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Jäärata-ajo