Rallicross 26.05.2019

Rajala tyytyväinen SM-avaukseensa

Jonttu Rajala nappasi Autokrossi-luokassa kakkossijan. Kuva: Rajala Motorsport

Autokrossin kakkonen, SRC:n neljäs ja SuperCar-luokan kolmas sija. Vaikka ykköstilat rallicrossin SM-sarjan sateisessa avauskilpailussa Jalasjärvellä jäivätkin saavuttamatta, ei kaikissa kolmessa luokassa tällä kaudella urakoiva Joni-Pekka Rajala ollut pettynyt ensimmäisen osakilpailun tulokseensa.

– Sade teki radasta kuraisen ja tosi liukkaan, mutta olen tyytyväinen aloitukseen. Kisa onnistui hyvin, kalusto säilyi ehjänä ja jatkoa ajatellen SM-pisteitäkin kertyi ihan mukavasti, joten seuraavaan kisaan Joensuussa voi tähdätä hyvillä mielin, Rajala summasi.

Oman haasteensa lajin seitsenkertaisen porilaismestarin kauteen tuovat kolme erilaista, tehomäärältään ja ajettavuudeltaan poikkeavaa autoa ja lähtöjen välille kuljettajalle jäävä lyhyt palautumisaika, jota finaalistarttien välillä ei autosta toiseen vaihtaessa ole lainkaan.

– Kiirehän siinä tietenkin on, mutta ainakin tänään ajaminen oli helpompaa kuin odotin. Tosin viileä keli varmasti auttoi jaksamisessa, Jonttu Rajala arveli.

Autokrossi-luokan voittoon Jalasjärvellä ajoi Ville Mikkonen sekunnin verran toiseksi ajaneen Rajalan edellä. SRC-luokkaa Murtoharjun radalla hallitsi Rajalan kanssa mestaruudesta pisteen erolla viime vuonna voittoon taistellut Sastamalan Henri Haapamäki ja SuperCar-luokan kärkipaikan otti odotetusti Jere Kalliokoski. Autokrossi-luokassa ylivoimaiseen mestaruuteen viime kaudella ajanut Juha Rytkönen oli kuninkuusluokan kakkonen parin sekunnin erolla Rajalaan.

Rallicrossin SM-sarja jatkuu 15. kesäkuuta Joensuussa.

Teksti: RajalaRX tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rallicross