Jäärata-ajo 08.02.2019

Rajala puolustaa tuplamestaruutta SM-jäillä

Jonttu Rajalan Siikaisten Leppijärvellä lumipyryssä ajamat testikierrokset lupaavat kovaa kyytiä jääradan SM-avaukseen. Kuva: Niko Vehmanen

Tulevaan rallicrossin SM-sarjaan SRC- ja autokrossiluokissa keskittyvä Joni-Pekka “Jonttu” Rajala aloittaa kilpailukautensa SM-jääratojen mestaruusjahdilla. Porilainen lähtee Paltamossa 16.-17. helmikuuta alkavaan neljän osakilpailun sarjaan hallitsevana Special Saloon -luokkien tuplamestarina tavoitteenaan korjata SM-kulta jo seitsemännen kerran.

– Ensimmäiseen kisaan voi lähteä luottavaisin mielin. Mukaan lähdetään viime kaudelta tutulla kalustolla, tosin auton säätöjä ja tekniikkaa on päivityetty viime vuodesta. Viime viikolla ajettujen testikierrostenkin perusteella kaikki näyttää lupaavalta, Rajala kommentoi.

– Mikäli vanhat merkit pitävät paikkansa, avauskilpailusta on odotettavissa huippuhyvällä ja nopealla radalla ajettava tosi vauhdikas koitos, Rajala arvioi.

Jääradan mestaruuksista ajetaan tänä vuonna kahtena, kahden osakilpailun viikonloppuna. Ensimmäiset kaksi kisaa kaasutellaan Oulujärven jäällä Paltamossa ja SM-sijoitukset ratkaistaan Kuusamossa maaliskuun lopulla. Rajala pitää ratkaisua pääosin onnistuneena.

– Etenkin kaukaa tuleville kilpailijoille tästä on hyötyä matkakilometrien vähentyessä. Tietenkin, jos ensimmäinen kisa menee poskelleen, ei nyt ole paljon tehtävissä, porilaismestari tuumaa.

Viime vuonna rallicrossissa SRC- ja autokrossiluokan SM-hopeatilat tiukan pistekamppailun jälkeen korjannut Rajala keskittyy Jalasjärveltä toukokuussa starttaavassa sarjassa taistelemaan luokkien mestaruudesta. Myöskään paluuta Supercar-luokan SM-pistejahtiin ei ole kokonaan suljettu miehen suunnitelmista.

– Tavoitteena oli tosiaan palata Supercareihin muutaman vuoden tauon jälkeen ja vielä on mahdollista, että siinäkin ollaan mukana. Se riippuu kuitenkin siitä, miten neuvottelut etenevät. Joka tapauksessa rallicrossin SM-sarjaan lähdetään ainakin aluksi viime kaudesta tutulla kalustolla ja pistetään kaikki peliin mestaruuden eteen, Jonttu Rajala vakuuttaa.

Kotimaan mestaruussarjojen ja jokamiesluokan kilpailujen lisäksi Joni-Pekka Rajala on mukana heinäkuussa Ruotsissa ajettavassa rallicrossin Norrlandsveckan-sarjassa.

Teksti: Rajala RX Tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Jäärata-ajo