Rallicross 11.09.2019

Rajala mitalikannassa Honkajoen SM-finaaliin

Jonttu Rajala on rallicrossin SM-finaalissa iskuetäisyydellä kärkisijoihin. Kuva: Timo Grönman / Rajala Motorsport

Tähän mennessä urallaan jo 46 SM-mitalisijaa poiminut autourheilun moniottelija Joni-Pekka Rajala starttaa kotiradalleen jännittävän tiukassa pistetilanteessa arvellen kotirataedun kuitenkin antavan pientä apua ratkaisukilpailuun.

– Mitalivärejä ja lopputuloksia ei uskalla lähteä veikkailemaan, kaikki ensimmäisen ja kuudennen sijan välillä on mahdollista. Se miten kävi, selviää kun viimeinen lähtö on ruutulipulla, arvioi kolmen luokan mitalisijoituksista rallicrossin SM-sarjan finaalikilpailussa lauantaina Honkajoella ajava Rajala.

– Ainahan siitä on hyötyä, kun rata on läpikotaisin tuttu. Miten paljon se auttaa näin kovatasoisessa joukossa, se jää nähtäväksi kisan kuluessa.

SuperCarien kilpailuun “Jonttu” Rajala lähtee 11 pisteen erolla kärkipaikkaa hallussaan pitävään Juha Rytköseen, ja eroa kolmantena kärkkyvään Jere Kalliokoskeenkin on vain pari pistettä.

  Lisäksi SRC-luokan mestariksi jo edellisessä osakilpailussa Kouvolassa ajanut Henri Haapamäki on mukana SuperCarien kisassa tosi kovan luokan autolla. “Henkan” tuntien hän tulee ihan varmasti antamaan oman panoksensa kuninkuusluokan kärkitaisteluun, Rajala uskoo.

Vaikka Haapamäki on jo SRC:n mestaruutensa varmistanut, on Rajalalla sanansa sanottavana vielä hopea- ja pronssikamppailuihin, sillä eroa luokan kakkostilalla viimeiseen osakilpailuun starttaavaan Jussi Klemolaan on vain seitsemän pistettä. Autokrossi-luokassa porilainen on ennen lauantain kilpailua toisena, yhdeksän pisteen päässä ykkösenä olevaan Jori Seppälään.

– Kun erot kaikissa luokissa ovat vain muutamia pisteitä eikä mitään ole vielä kirkossa kuulutettu, tullaan mitalisijoituksista takuulla käymään äärimmäisen tiukkoja ja jännittäviä kamppailuja. Periksi ei anneta ja pistetään lauantaina kaikki peliin, Rajala lupaa.

Teksti: RajalaRX tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rallicross